2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Lemondhat a választás előtt Vona

Fontolgatja lemondását Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje – értesült az Origo jobbikos forrásokból. A portál szerint a párt újabb két százalékpontos népszerűségvesztése és a „Főnök”, Simicska Lajos botrányos plakátfestegetési akciói tették be a kaput a párt elnökénél.

Hisztérikus állapotba került az elmúlt hetek történései nyomán Vona Gábor, a Jobbik elnöke – állítja párton belüli forrásokra hivatkozva az Origo. A hírportál szerint Vona – akárcsak a szocialisták egykori miniszterelnök-jelöltje, Botka László – sem várja meg a 2018-as választási eredményeket, hanem még a voksolás előtt másnak adja át a miniszterelnök-jelölti szerepet.


Az Origo szerint a Jobbik elnöke nehezen dolgozza fel, hogy miközben a Fidesz támogatottsága 2010 óta töretlen, pártja az elmúlt hónapokban újabb két százalékot veszített támogatottságából, pedig ő határozottan az egyetlen lehetséges kormányváltó erőként igyekszik feltüntetni a korábbi antiszemita, rasszista szövetségből cukiskodásra váltó pártot.

A portál azt is tudni véli: Vonát kiborította, hogy a Jobbik bőkezű támogatója, egyben „Főnöke”, Simicska Lajos is botrányos magánakcióba kezdett, amikor az éjszaka közepén trágár feliratokat mázolt saját tulajdonú hirdetőoszlopaira. Ráadásul a Jobbik plakátkampánya miatt vizsgálódó Állami Számvevőszék is keményebb eszközökhöz nyúlt, mert a Jobbik nem volt hajlandó átláthatóvá tenni a kampány finanszírozását, s emiatt egyes elemzők már a Jobbik hatósági megszüntetését is lehetségesnek tartották.


Ha ehhez hozzávesszük, hogy Simicska a hírek szerint unokaöccsén, bizalmasán, az index.hu igazgatótanácsának tagján, Nagy Ajtony Csabán keresztül árulja médiabirodalmát (ami jelenleg egyedülálló módon ad teret a Jobbik politikai üzeneteinek), akkor akár érthetővé is válik Vona Gábor állítólagos hisztirohama. Sőt a pártelnök joggal érezheti, hogy Simicska kihátrál a Jobbik mögül, ha igaz, amit az Origo állít, vagyis hogy Simicska Lajos az ország elhagyására készül.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Juncker kudarcot vallott

  Juncker kudarcot vallott

  Hétfőn indította el legújabb kampányát a kormány, amely keretében az Európai Parlement terveirre akarják felhívni a figyelmet.

 • Jobb a szálló, mint az utca

  Jobb a szálló, mint az utca

  Sok támadás érte a múlt ősszel hatályba lépett úgynevezett hajléktalantörvényt. A Lokál most annak próbált utánajárni, hogy az érintettek hogyan élik meg a problémát, és hogy szerintük jobb-e egy hajléktalanszállón élni, mint az utcán.

 • 14 éves csúcson a gazdaság

  14 éves csúcson a gazdaság

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint a hazai GDP 4,8 százalékot növekedett 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.