2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Lemondhat a választás előtt Vona

Fontolgatja lemondását Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje – értesült az Origo jobbikos forrásokból. A portál szerint a párt újabb két százalékpontos népszerűségvesztése és a „Főnök”, Simicska Lajos botrányos plakátfestegetési akciói tették be a kaput a párt elnökénél.

Hisztérikus állapotba került az elmúlt hetek történései nyomán Vona Gábor, a Jobbik elnöke – állítja párton belüli forrásokra hivatkozva az Origo. A hírportál szerint Vona – akárcsak a szocialisták egykori miniszterelnök-jelöltje, Botka László – sem várja meg a 2018-as választási eredményeket, hanem még a voksolás előtt másnak adja át a miniszterelnök-jelölti szerepet.


Az Origo szerint a Jobbik elnöke nehezen dolgozza fel, hogy miközben a Fidesz támogatottsága 2010 óta töretlen, pártja az elmúlt hónapokban újabb két százalékot veszített támogatottságából, pedig ő határozottan az egyetlen lehetséges kormányváltó erőként igyekszik feltüntetni a korábbi antiszemita, rasszista szövetségből cukiskodásra váltó pártot.

A portál azt is tudni véli: Vonát kiborította, hogy a Jobbik bőkezű támogatója, egyben „Főnöke”, Simicska Lajos is botrányos magánakcióba kezdett, amikor az éjszaka közepén trágár feliratokat mázolt saját tulajdonú hirdetőoszlopaira. Ráadásul a Jobbik plakátkampánya miatt vizsgálódó Állami Számvevőszék is keményebb eszközökhöz nyúlt, mert a Jobbik nem volt hajlandó átláthatóvá tenni a kampány finanszírozását, s emiatt egyes elemzők már a Jobbik hatósági megszüntetését is lehetségesnek tartották.


Ha ehhez hozzávesszük, hogy Simicska a hírek szerint unokaöccsén, bizalmasán, az index.hu igazgatótanácsának tagján, Nagy Ajtony Csabán keresztül árulja médiabirodalmát (ami jelenleg egyedülálló módon ad teret a Jobbik politikai üzeneteinek), akkor akár érthetővé is válik Vona Gábor állítólagos hisztirohama. Sőt a pártelnök joggal érezheti, hogy Simicska kihátrál a Jobbik mögül, ha igaz, amit az Origo állít, vagyis hogy Simicska Lajos az ország elhagyására készül.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek