EUR: 349,38 Ft
CHF: 329,66 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Ózd

Lépcsőzőbajnok az ózdi tűzoltó

Négyszáztizennégy lépcsőn két perc ötvenhét másodperc alatt feljutni a 23. emeletre nem mindennapi sportteljesítmény. Fábián Norbert ózdi tűzoltó törzsőrmester érte el ezt a kiváló eredményt teljes védőfelszerelésben az országos lépcsőfutó-bajnokságon. Ezzel lett magyar bajnok.

Fotó: Katasztrófavédelem
Képalá: Norbi a kerékpáros erőnlétet a tűzoltóságon kamatoztatja

A SOTE Nagyvárad téri toronyépületében lezajlott versenyen egyenként indultak a tűzoltók a magasra helyezett cél felé, mintegy harminc kiló súlyt cipelve. Hozzávetőleg ennyit nyom az acélpalack, a gázálarcként ismert légzőkészülék, a tűzálló ruházat és bakancs, plusz még néhány, testi épséget szolgáló kiegészítő. Ezzel a teherrel felsétálni sem lenne egyszerű a 23. emeletre, hát még jó tempóban felszaladni. Ehhez kevés az elszántság, átlagon felüli kondíció is kell hozzá.


– Tizenöt évig kerékpároztam, az országúti kategóriában többször a válogatott színeiben versenyeztem ózdi, békéscsabai és szegedi klubok tagjaként. Az Ózdi Kerékpáros Egyesületnek (ÓKE) is szereztem országos bajnoki címet, de egy sérülés miatt a komoly megterheléssel járó versenysportot fel kellett adnom. A tűzoltókhoz 2011-ben kerültem, ahol szintén szükség van a jó erőnlétre, amit igyekszem folyamatosan karbantartani. A Nemzetőr úti tavalyi lakástűzhöz én rohantam fel az első sugárfecskendővel, de egyéb tűzeseteknél is elsőként szoktam megkezdeni az oltást. Mindez az egyéni adottságaimnak köszönhető, hiszen tűzoltó kollégáim is nagyon jó fizikális állapotban vannak – nyilatkozta a törzsőrmester.

Norbi 2016-ban is megnyerte ezt a versenyt, amiért akkor „A megye legjobb tűzoltó sportolója” címet kapta elismerésként.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.