EUR: 344,85 Ft
CHF: 319,81 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Külföld

Lezuhant egy katonai repülőgép

Nem sokkal felszállás után lezuhant egy katonai teherszállító repülőgép szombaton a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a főváros Kinshasától mintegy 100 kilométerre, a balesetet senki sem élte túl – tudatta egybehangzóan több forrás.

A szovjet gyártmányú, Antonov An-12-es a fővárosi Ndolo repülőtérről szállt fel és az ország keleti részén lévő Bukavuba tartott.


George Tabora, a repülőtér igazgatója úgy nyilatkozott, hogy nincs túlélő.

Helyettese, Mayaya Kawasa később közölte, hogy a szerencsétlenségben 12 ember halt meg, köztük két kongói. A személyzet többi tagja külföldi volt – mondta, anélkül, hogy megjelölte volna állampolgárságukat. Hozzátette, hogy a gép műszaki hiba miatt megpróbált visszafordulni a repülőtérre, de ez a manőver már nem sikerült.

A kongói vezérkar egy név nélkül nyilatkozó illetékese először azt mondta, hogy a gépet orosz személyzet vezette, és a fedélzeten összesen 20-30 ember lehetett, valamint két jármű és lőszerek.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban viszonylag gyakoriak a légi szerencsétlenségek a be nem tartott biztonsági előírások miatt. Az ország légitársaságai éppen emiatt egytől egyik ki vannak tiltva az Európai Unióból.

Kapcsolódó Cikkek