2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Zalaegerszeg

Lisztadományozási ünnepséggel zárult a program

Tizenkét, gyermekekkel foglalkozó intézmény jutott a felajánlott búzából készített alapanyaghoz. Az átadást a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartották. A gyerekek nevében az Ady Endre Általános Iskola diákjai köszönték meg műsorukkal a zalai gazdálkodók segítségét, hiszen idén több mint 120-an adományoztak, így 24 tonna búza gyűlt össze Zalában, amelyből 14 tonnát tudtak megőrölni.

Süle Katalin nyitotta meg az átadó ünnepélyt
Fotó: Inhof András

A Tüskeszentpéteren elkészített lisztből a helyi kórház, bölcsődék, alapítványok és intézmények is részesültek. Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei elnöke elmondása szerint több mint 14 tonna lisztet őröltek, amelyből az átadáson 8 tonnát osztottak ki 12, gyermekeket gondozó intézmény részére, hat tonnát pedig országos intézmények, illetve határon túli szervezetek részére juttatnak el.


A legnagyobb mennyiség a Szociális és Gyermekvédelmi Főhatóság otthonaiba került, de nemcsak az intézetben, hanem a nevelőszülőknél élő gyerekek is fogyaszthatnak belőle a Magyarok Kenyere programnak köszönhetően. A segítség jól jött, hiszen a megyében 500 olyan kisgyermek él, aki intézményesített keretek között kap ellátást, ők különösen szeretik a kelt tésztákat, süteményeket, a lisztből készült finomságokat, így biztos, hogy a karácsonyi bejgliben jelen lesz a Magyarok Kenyere adománya. Az átadáson oklevelet és jelképesen egy kiló lisztet kaptak a gyermekek étkeztetését végző szervezetek, a jótékonysági kezdeményezést pedig jövőre is meghirdeti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.