2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Extra

Lópici fia előzetesben marad

Szerdán tárgyalták Szilágyi István fia, Péter büntetőügyét. A vád szerint a férfi súlyosan bántalmazta édesapját. A bíróság döntése alapján nem mehetett haza, előzetes letartóztatásban maradt.

Közel négy hónap után a bírósági folyosón, bilincsben és vezetőszáron láthatta ismét a fiát Szilágyi István, az ország Lópici Gáspárja. – Nem találkozhattam vele nyár óta, hiányzik már nagyon – mondta összetörten, a folyosón ülve Pityi bácsi, aki most sem beszélhetett közvetlenül Péterrel, próbált azonban olykor rámosolyogni, de a férfi inkább elfordult, félrenézett, nem törődött apja támogató pillantásával.


A tárgyalóteremben a bíróság ismertette, hogy a vád súlyos testi sértés, amit Péter követett el apja, Szilágyi István ellen. Az idős színész nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: három bordája tört el és az arca is zúzódott. Szilágyi nem élt mentességi jogával, vallomást tett, melyben először elmondta, a farakásban esett el. Később azonban már azt is hozzátette, hogy korábban játékból verekedtek a fiával, ezt azonban ő sosem bántalmazásként élte meg, inkább vitáik kezelésére szolgált. A bíróság felolvasta azt a vallomást is, amelyet közvetlenül a júniusi incidens után tett az idős színész, aki akkor sokkal egyértelműbben fogalmazott. Anyagi és lakhatási vitáról beszélt, játékot nem említett, inkább tíz vagy több ökölcsapást és ellenséges fellépést a fia részéről.

– Nem félek tőle. Szeretem, hát ő a fiam! – monda a bíróság kérdésére, majd ismét megpróbált rámosolyogni Péterre, aki rá se hederített. A bíróságon megjelent K. Renáta is, az a nő, aki közel két hónapig lakott a családdal, akkor is, amikor Pityi bácsit mentő vitte kórházba a verés után. – Hallottam Pityi bácsit kiabálni, hogy ne bánts, hagyd abba! Ő sosem ütött vissza, mindig csak védekezett – mesélte a fiatal nő, aki vallomásában elmondta azt is, hogy több gyógyszert szed, mert hangokat hall és szerinte egy chip van a fejébe ültetve. Péter édesanyja, Humenyánszki Jolán szobrászművész nem kívánt vallomást tenni.


A bíróság elutasította a védelem házi őrizetre irányuló kérelmét, Péter előzetes letartóztatásban marad, mert a bíróság szerint otthon befolyásolná édesapját.

Fotó: Mészáros Diána

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.