EUR: 346,07 Ft
CHF: 323,97 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Győr

Magabiztosan kezdtek a győri lányok a BL-ben

Úgy indítottak a női kézilabda Bajnokok Ligájának csoportkörében a címvédő Győri Audi ETO KC játékosai, ahogy arra számítani lehetett: magabiztosan, 11 góllal győzték le a dán Midtjylland csapatát, így beállítva a 27-16-os végeredményt.

A magyar csapatból sajnos több meghatározó játékos is hiányzott sérülés miatt, így Anne Mette Hansen, Tomori Zsuzsanna és Jana Knedlikova sem lehetett társai segítségére.


Nora Mörk is mindent megtett azért, hogy magabiztosan indítsa az idei BL-szezont a Győr
Fotó: O. Jakócs Péter

A mérkőzés mesésen indult, hiszen a Győr már öt gólt is dobott a 11. percre, Kiss Éva büntetőt is hárított, az eredményjelzőn pedig azt láthattuk, hogy a dánok még egyszer sem találtak a magyar kapuba. A gyorsan megszerzett jelentős hazai előny meghatározta a találkozó folytatását, ugyanis Kiss Éva a továbbiakban is remekül védett, csapattársai pedig gyors indításokból, valamint kidolgozott akciókból is nagy hatékonysággal szerezték góljaikat.

Görbicz Anita ismét világklasszishoz méltó teljesítményt hozott
Fotó: O. Jakócs Péter

Elsősorban a holland Yvette Broch volt elemében, majd Görbicz Anita és Bódi Bernadett találatai is erősítették a zöld-fehér fölényt. A fordulás után még négy perc sem telt el, amikor Görbicz irányításával tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, ekkor az állás már 19-9 volt. Egy kis szünet következett ugyan a gólok termelésében, a Győr tíz percig nem talált be, de mivel a védekezése továbbra is remekül működött, a Midtjylland nem tudott felzárkózni és maradt a fölényes vezetés.


Magabiztosan nyert a Győr, de voltak kemény csaták a meccsen
Fotó: O. Jakócs Péter

Ambros Martín vezetőedző a hajrában minden cserejátékosának lehetőséget adott, ebben az időszakban több hiba csúszott a játékba, de a fölényes sikert ez sem veszélyeztette, így a vége 27-16 lett, ide. Meg kell említeni a dán bajnokságban legutóbb bronzérmes vendégcsapat legeredményesebb játékosát, Sabine Pedersent, aki négy találatot jegyzet. Az ETO vasárnap a francia Brest Bretagne otthonában folytatja BL-szereplését.

A lányok köszönték a biztatást és a szeretetet
Fotó: O. Jakócs Péter

A Győri Audi ETO KC gólszerzői: Görbicz 6, Bódi 4, Mörk, Broch, Groot 3-3, Oftedal 2, Amorím, Puhalák, Althaus, Fodor Cs., Pál T., Afentáler 1-1

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.