2019. október 22., kedd
Előd

Külföld

Magányos farkas gyilkolta a fesztiválozókat

Több mint 50 emberrel végzett és 200 ártatlant sebesített meg az a merénylő, aki magyar idő szerint hétfő hajnalban golyózáport zúdított a Las Vegas-i Mandalay Bay hotel 32. emeletéről egy zenei fesztivál közönségére. A magányos merénylővel, a 64 éves Stephen Paddockkal végeztek a rendőrök, és néhány órányi körözés után megtalálták azt a nőt is, aki a férfi szobatársa volt.

Lapzártánkig nem merült fel, hogy terrorcselekménynek minősítenék az Amerikai Egyesült Államok történetének eddigi legtragikusabb lövöldözését, sőt a rendőrök „magányos farkasként” aposztrofálták a merénylőt. A félelem és reszketés Las Vegasban helyi idő szerint vasárnap este 10-kor vette kezdetét. A Mandalay Bay szállodával szemben, a legnagyobb hoteleknek helyet adó Las Vegas Stripen egy zenei fesztivált tartottak, amelynek közönségére 10-15 percig tartó, szinte folyamatos golyózáport zúdított a 64 éves helybeli Stephen Paddock.


Fotó: Twitter

– A lövészt leterítettük – jelentette be röviddel a támadás után Joe Lombardo, Clark megye seriffje. Mint kiderült: a rendőrök lyukat robbantottak Paddock 32. emeleti szobájának falába, majd tűzharcban végeztek az ámokfutó lövésszel. – Az elkövető szobájában valóságos fegyverarzenálra bukkantunk – tette hozzá a Lombardo. A rendőrség körözést adott ki egy 62 éves, közelben lakó nő, Marylou Danley ellen is, aki sajtóhírek szerint a lelőtt Paddock társaságában volt a lövöldözést megelőző időszakban. Rendőrségi információk szerint a reggeli órákra sikerült „lokalizálni” a keresett asszonyt, de az elfogását lapzártánkig nem jelentették be.

Fotó: MTI/AP/Las Vegas Review-Journal

Egy fesztiválozó, a 21 éves Breanna Hendricks a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy a Paddock és Danley korábban a fesztivál több vendégét is zaklatta, a hajukat húzgálta, beszólogatott. A szemtanú szerint ezért kivezették őket a fesztivál területéről. Az első lövések az eset után csaknem egy órával dördültek el. A fesztiválon éppen Jason Aldean country-sztár állt a színpadon az eset idején. A meneküléséről készült amatőr videón hallani, hogy a lövész automata fegyverének teljes tárát kiüríti, folyamatos golyózáport zúdítva áldozataira. Néhány másodpercnyi, vélhetően fegyver- vagy tárcserét biztosító szünet után a lövések ugyanilyen intenzitással folytatódtak.


Fotó: MTI/AP/John Locher)

Az orgyilkos indítékáról és a nyomozás további részleteiről a rendőrség lapzártánkig nem adott ki újabb információkat.

Fotó: Twitter

 

Kapcsolódó Cikkek