2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Kecskemét

Magasba repültek a lufik

Öt városi iskolából érkeztek diákok az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány rendezvényére. Miután a gyerekek elültették a nárciszokat a Méltóság Mezején, közösen röpítették magasba a szervezőktől kapott sárga lufikat. Az emberi méltóság tisztelete és elfogadása jegyében szervezett eseményt immár nyolcadik alkalommal rendezték meg Kecskeméten.

– Egy csapatot alkotunk, együtt dolgozunk a betegek otthonában, a családdal közösen. Célunk, hogy fájdalom- és szenvedésmentesen, a betegek tüneteit kezelve tudjuk segíteni őket – mondta dr. Hódi Zsuzsanna, a Hospice Szolgálat vezető főorvosa.

Az alkalomra öt kecskeméti iskolából érkeztek diákok, akik egyszerre röpítették magasba a szervezőktől kapott sárga lufikat.
fotó: Banczik Róbert

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.