2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb II.kerület

Maminti egy mesés világba röpít

Maminti Kuckó nyílt a Keleti Károly utca 11./a szám alatt, ahová 0-tól 12 éves korig várják a gyermekeket és szüleiket. A helyet három II. kerületi édesanya álmodta meg, Keresztesi Andrea ötletéhez társult a két másik tulajdonos: dr. Paphalmi Rita és Tóth Viktória. A cél egy olyan igényes közösségi tér létrehozása volt gyermekes szülők számára, ahol a kisgyermekek és a szülők is ugyanolyan kellemesen és hasznosan eltölthetik az időt.

A Maminti Kuckó a Lázár Ervin meséjében szereplő kis tündérről kapta a nevét, mert a házigazdák azt remélik, hogy ők is egy csodálatos világba tudják röpíteni a gyerekeket – szüleikkel együtt, és maradandó élményekkel térhetnek innen haza.


– Minden olyan terméket és szolgáltatást szerettünk volna egy helyre koncentrálni, amire mi is vágytunk, amíg otthon voltunk a gyerekeinkkel – mesélte a Lokál Extrának Keresztesi Andrea, miközben a kicsik éppen Hangolka programon vettek részt. A Mamintiben van könyvesbolt, játékbolt, kávézó-sütiző, játszósarok is.

– A könyveinket úgy próbáltuk összeválogatni, hogy a kortárs gyermekirodalom legjobbjai mellett a szülők korosztályának nagy kedvencei is helyet kapjanak a polcokon, továbbá a jelentős létszámú Budapesten élő külföldi miatt idegen nyelvű könyvekkel is bővítjük a kínálatunkat. Játékaink között hazai, kézműves édesanyák termékei, valamint fejlesztő játékok találhatók. Kézműves kávét, süteményeket és pékárut kínálunk vendégeinknek, játszósarokkal, fejlesztő tornával, kreatív nyelvi készségfejlesztővel, gyerekjógával, továbbá zenei programokkal várjuk a hozzánk látogatókat.


A Mamintiben novemberben indul a Beszélő Babakezek. Ezen a programon egy kifejezetten a babák számára kialakított jelbeszédet lehet elsajátítani, aminek segítségével még a beszéd kezdete előtt tudnak kommunikálni a picik, fejlesztve ezzel kognitív képességeiket is. Down-szindrómás gyerekeknek különösen hasznos lehet, így őket is szeretettel várja a szakember.

A programokról a Maminti Kuckó Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.