EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Tech

Már az idén repülő motorokkal szelhetjük az eget – Videó!

A Kalasnyikov új fejlesztése láttán szinte biztos, hogy leesik George Lucas álla, de azt is biztosra vehetjük, hogy ebből a repülő járgányból jó néhány fog megrögözött Csillagok háborúja-rajongók udvarán landolni.

Az orosz fegyvergyártó cég az önvezető harckocsija után most valami olyanba vágta a fejszéjét, amire csak kevesen számítottak. A golyók helyett most embereket repítenek a levegőbe annyira egyszerű módon, hogy hamarosan bármelyik háztartás udvarán parkolhat egy ilyen repülő motor. A járművet nyolc pár rotor repíti magasba, s tulajdonosa két joystick segítségével irányíthatja. A prototípus meghajtása száz százalékig elektromos, aminek megvan az előnye és a hátránya is. A villanymotoroknak köszönhetően szinte biztos, hogy a Kitty Hawk Flyer névre keresztelt légi jármű sokkal könnyebb, mint ha egy hagyományos üzemanyaggal működő erőforrás mozgatná. Az új eszköznek villamos energiára van szüksége a működéshez, kérdéses azonban, hogy egy töltéssel meddig tud a levegőben haladni. A legtöbb akkumulátor kapacitását elnézve szinte biztos, hogy nem szelhetjük a végtelenségig az égboltot. Elég csak a mai, kereskedelmi forgalomban kapható drónokat megnézni, egyik se bírja egy töltéssel 20-25 percnél tovább.


A repülő motor a tervek szerint már az idén megvásárolható lesz. A technológia elterjedésére jó példa, hogy az Uber már repülő taxival kísérletezik és a DeLorean is levegőbe akarja röpíteni új járgányát.

Kapcsolódó Cikkek