2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Sport

Mayweather megkímélte McGregort az agykárosodástól

Floyd Mayweather megkegyelmezett Conor McGregornak augusztusi meccsükön. Moneyman – állítólag – már az első menetben kiüthette volna, mégsem tette, mert nem akart agykárosodást okozni az ír ketrecharcosnak. 

Floyd Mayweather, a Conor McGregor elleni meccs után végleg visszavonult 40 éves öklöző saját bevallása szerint túl könnyedén vette a fiatal ír ketrecharcos elleni bunyót. Annál is inkább, mert a pályafutása során körülbelül 260 milliárd forintnyi összeget kereső amerikai bokszoló az augusztus végi összecsapás előtt két évig nem lépett ringbe, és mindössze három hétig készült McGregor ellen. A legutolsó meccsén 350 millió dollárt (92 milliárd forint) kasszírozó Mayweather kijelentette: már az első menetben kiüthette volna a bokszringbe kiránduló ellenfelét, ám később úgy döntött, inkább a 10. menetben számol le az írrel, amikor az már olyan fáradt lesz, hogy lépni sem tud.


– McGregor még nagyon fiatal, rossz hatással lett volna további pályafutására, ha túl korán befejeződik a meccs – nyilatkozta Mayweather, aki azért is könyörült meg ellenfelén, mert nagybátyja és első edzője, Roger a ringben ért sok ütés következtében agykárosodásban és elbutulásban szenved. – Ez volt a 22-es csapdája, mert az sem jó, ha túl hamar végzek vele, és az sem, ha túl későn, így is, úgy is kikezd a sajtó.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek