2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Veszprém

Meccsel debütált az új sportpálya

A nyári szünetben több mint 30 millió forintos önkormányzati forrásból kapott sportpályát a veszprémi Dózsa György általános iskola. Ezt ünnepelte meg a napokban az intézmény, ahol egy elavult betonos pályát cseréltek a kor kívánalmainak megfelelő, kézilabdázásra és kosárlabdázásra egyaránt alkalmas létesítményre.

A dózsások sportdélutánját Sándor Júlia jazzbalett-bemutatója nyitotta, majd Lengyel Károly iskolaigazgató köszöntötte a diákságot, aki kiemelte: az eddig eltelt egy hónapos használat bebizonyította, hogy jó helyre került a pénzösszeg. – A diákok kedvelik a sportpályát, és vigyáznak rá – tette hozzá.


Lengyel Károly iskolaigazgató köszöntötte a diákságot (fotó: Domján Attila)

Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében kiemelte a Dózsa iskola sportos hagyományait, kiemelkedő eredményeit. Mint mondta, ennek is köszönhető, hogy újabb fejlesztéssel gazdagodhatott az intézmény.

Korszerű pályán sportolhatnak a Dózsások (fotó: Domján Attila)

Halmay György önkormányzati képviselő azt kérte a diákoktól, hogy vigyázzanak a pályára, amelynek speciális, ízületvédő talaja külön odafigyelést igényel. Ezt követően a KID Rock and Roll SE táncosai tartottak bemutatót, majd Szász Zsolt kézilabdázó, a Dózsa iskola öregdiákja állt be a kapuba. A Pénzügyőr SE hálóőrének tudását kicsik és nagyok is próbára tehették a büntetővonalról.

Ezután a kosárlabdák is előkerültek, a jövőben akár két pályán egyszerre is gyakorolhatnak a fiatalok. A sportdélután kispályás tanár-diák futballmérkőzéssel zárult.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.