EUR: 349,72 Ft
CHF: 327,46 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Belföld

Megalázta a melegeket a Jobbik

Miközben a Jobbik a melegektől is várja a szavazatokat a jövő évi választáson, a párt az utóbbi években folyamatosan alázta, sértegette a homoszexuálisokat.

A múlt héten számolt be arról az MTI, hogy a jobbikos Dúró Dóra egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, pártja örül a melegektől kapott szavazatoknak is. Egy napra rá a képviselő közleményt adott ki, ami szerint az egész szemenszedett hazugság. „Minden magyar állampolgárt szeretnénk képviselni. Felőlem akár Terry Black vagy Orbán Viktor is szavazhat a Jobbikra, attól még megvan a véleményem róluk.”


(MTI/EPA/Erik Simander)

Sokan talán elfelejtik, de a Jobbik 2012-ben egy törvényjavaslatot is benyújtott a parlamentben, amely szerint börtönnel kellene sújtani a melegeket. Ebben „szexuális magatartászavarnak”, illetve „fajtalanságnak” nevezték a homoszexuális kapcsolatot. A jelenleg is a párt szóvivőjeként dolgozó Mirkózcky Ádám javaslata szerint azokat sújtották volna börtönnel, akik „népszerűsítik” a meleg kapcsolatokat.

– Azokat a meleg párokat is elzárással és pénzbüntetéssel fenyegették, akik kézen fogva sétálnak az utcán – írta az Origo, és felidézik azt is, hogy öt év börtönt kapott volna a jobbikos javaslat szerint az is, aki bármilyen felvételt készítene melegekről.


Emlékezetes az is, hogyan tüntetett a ma már cukiskodó Jobbik 2010-ben azért, hogy a másságát nyíltan felvállaló Alföldi Róbert (ahogy ők nevezték, „Roberta”) távozzon a Nemzeti Színház éléről. A jobbikos Lenhardt Balázs többek közt betegnek és perverznek nevezte Alföldit, aki „nyíltan propagálja a homoszexualitást, az aberrációt”.

Jobbikos politikusok emellett többször is kijelentették, hogy betiltanák a Pride-ot. A témával kapcsolatban Dúró Dóra 2011-ben például „külföldi homokosokról” és „deviáns magamutogatókról” beszélt a parlamentben, akik „kutyával fajtalankodást imitálnak” szerinte a melegfelvonuláson.


MTI Fotó: Bruzák Noémi

Utóbbi gondolatok ma sem állnak távol Dúró Dórától, aki a fent már idézett bejegyzésében többek közt kijelenti, hogy nem támogatja a melegek házasságkötését (sőt a bejegyzett élettársi kapcsolatot sem) és betiltaná a Pride-ot is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek