EUR: 348,37 Ft
CHF: 324,87 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szeged

Megbukott Botka László

Botka László egy bukott, korrupt politikus, akinek haladéktalanul távoznia kell Szeged éléről – állítják szegedi civilek, akik aláírásgyűjtésbe is kezdtek a polgármester lemondásáért.

– Megvan a szegedi VIP-parkolóbotrány igazi tettese, akit úgy hívnak: Botka László. Szeptember 25-e óta tudjuk, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés miatt eljárást indított, hiszen alapos a gyanú, hogy Botka László szocialista polgármester és társai különböző hivatali személyeket, rendőri vezetőket hivatalos minőségükben ingyenes parkolóbérletekkel vesztegettek meg, ezáltal jogtalan előnyhöz juttatták őket és jogtalan előnyhöz jutottak maguk is – fejtette ki lapunknak Szabó Bálint a Gyulai Járásbíróság előtt az ingyenesen osztogatott szegedi parkolóbérletek perének újabb tárgyalási napján.


Szabó Bálint jogász szerint Botka László nem más, mint egy bukott, korrupt szocialista politikus

A jogász szerint szeptember 25-e azért fontos dátum, mert néhány nappal később távozott – mondvacsinált indokokkal – Botka az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról.

Solymos László alpolgármester és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök a Gyulai Járásbíróság épületében – de hol az igazi tettes?

– Valójában a saját korrupciós botrányaiba fulladt bele Botka László, aki nem más, mint egy bukott, korrupt szocialista politikus – fogalmazott, hozzátéve: haladéktalanul távoznia kell a polgármesteri tisztségből is, és nincs más dolga, mint elszámolni az általa Szegeden elkövetett dolgokkal.


– A VIP-parkolóügyben se bújjon a vádlottak, a kabinetfőnöke, az alpolgármestere és címzetes főjegyzője szoknyája mögé, nyilatkozzon róla, hogy az általa összehívott, a jelenlétében megtartott vezetői értekezleteken miért hozott meg személyesen olyan döntéseket, hogy a titkárnőjétől a feleségén át a megyei rendőrfőkapitányon keresztül az MSZP makói illetőségű megyei elnökhelyetteséig 300 ezer forint értékű parkolóbérleteket osztogatnak ingyenesen évről évre. Ezért is vállalnia kell a felelősséget – mondta Szabó Bálint.

Botka bűnlajstroma

Szabó Bálint azt állítja, a Szeviép-botrány mellett – ahol milliárdokkal károsítottak meg alvállalkozókat 2010 előtti szegedi beruházásoknál további öt olyan esetről lehet Szegeden beszámolni, amelyekben szerinte van felelőssége Botka Lászlónak. Ezek pedig a diákmunkásokat kisemmiző Czeglédy-ügy, a Mars téri kereskedők tönkretétele, a Cserepes sori piacosok ellehetetlenítése, a Napfényfürdő áron aluli átjátszása egy nagyvállalkozónak, valamint a VIP-parkolóbotrány.

A jogász bejelentette, összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett Botka László ellen a városi közgyűlésnél. Követeli, hogy a közgyűlés egyrészt hívja vissza a méltatlanná vált Botkát a polgármesteri tisztségből, másrészt következő ülésén oszlassa fel magát és nyissa meg az utat egy időközi választás előtt, hogy új, tiszta városvezetés vehesse át Szeged ügyeinek intézését. Népi kezdeményezésként helyi civilek a város 18 pontján aláírásgyűjtést is indítottak Botka lemondásáért. Céljuk, hogy adott esetben az országgyűlés foglalkozzon a kérdéssel, és tegye meg a szükséges lépéseket, ha a városi közgyűlés Botkához lojális balliberális tagjai kitartanak bukott főnökük mellett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.