2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Megnyílt a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat

A nagy múltra visszatekintő seregszemlén ebben az évben Keserű Ilona festőművész csatlakozott a Tornyai-plakettes művészek táborához. A művésznő külföldi tartózkodása miatt nem tudott jelen lenni a megnyitóünnepségen.

Több mint 600 mű érkezett be a tárlatra, amelyeket két és fél napon át zsűriztek

Az idei tárlaton 135 művész 196 alkotását tekintheti meg a nagyközönség. Ezek között két mű posztumusz: Burai István és Nagy Sándor nemrégiben elhunyt képzőművészek emlékére válogattak be tőlük egy-egy művet az október 8-án nyíló seregszemlébe.


Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő: „Fontos, hogy a hazai művészet is szerepet, lehetőséget kapjon”

Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy „nekünk a XXI. században különös megbecsüléssel kell fordulnunk azok felé, akik a kultúra harcosai, művelői”. – Fontos, hogy Magyarországon megerősödjön, kialakuljon az a polgári középosztály a vidéki városokban és a fővárosban, ami nemcsak az angolszász, kontinentális vagy távol-keleti művészet majmolását tartja fontosnak, hanem felismeri a magyar kortárs művészet értékeit is – fogalmazott Lázár János.

Keserű Ilona Szív ultrahang című festménye

Az idén a zsűri egybehangzó véleménye alapján Keserű Ilonát, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar festőművészt jutalmazták a tárlat fődíjaként ismert Tornyai-plakettel, aki nem tudott megjelenni a megnyitón, mivel Londonban egy kiállítása nyílt. Keserű Ilona két festményt adott be. Az egyik címe: Felhőkben járó színek, míg a másik a Szív ultrahang címet viseli.

December 2-ig tekinthető meg az Őszi Tárlat az Alföldi Galériában

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.