EUR: 345,01 Ft
CHF: 320,97 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Miskolc

Megnyitotta első Ázsián kívüli gyárát a Ten Pao

Miskolcon nyitotta meg első Ázsián kívüli gyárát egy 4,5 milliárd forintos beruházássorozat első lépéseként az elektronikai berendezéseket és alkatrészeket gyártó kínai Ten Pao cégcsoport. 

A cég a Déli Ipari Parkban 2600 négyzetméter alapterületű gyáregységet, valamint egy irodaépületet építtetett fel, ahol július óta 17-en dolgoznak, de terveik szerint 2021-re több mint 300 embert foglalkoztatnak majd.


2600 négyzetméteres gyáregységet és a hozzá tartozó irodaépületet is átadták – fotó: MTI

A megnyitón Csöbör Katalin, a körzet országgyűlési képviselője (Fidesz) elmondta: örülnek minden olyan beruházásnak, amely munkahelyet teremt, valamint miskolci és borsodi családoknak biztosít megélhetést. Mint hozzátette, az utóbbi időben egyre több ilyen jó hírrel szolgálhatnak a térségben élőknek, ami nagyrészt a kormányzat befektetőbarát politikájának, valamint a helyi jól képzett és elkötelezett munkavállalóknak köszönhető.

Hung Kwong Yee, a cégcsoport elnöke beszédében kiemelte: negyven éve alapított cégük magyarországi térnyerésében komoly szerepe volt a magyar kormánynak, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, a helyi önkormányzatnak, valamint a Bosch-cégcsoportnak.

Dolgozók a Ten Pao Electronics Hungary Kft. miskolci gyáregységében – fotó: MTI

A Ten Pao azért Miskolcon hozta létre új gyárát, mert a vállalatcsoport legfontosabb ügyfeleinek nagy része Kelet-Európában működik. Terveik szerint 2021 után a gyár termelési értéke eléri az évi százmillió dollárt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.