EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Ózd

Megszüntették Arany László megbízatásait

Két hónap kihagyás után került sor szeptember 27-én a képviselő-testületi ülésre, ahol kisebb költségvetési módosításokat hajtottak végre. A Jobbik elérkezettnek látta az időt arra is, hogy kirúgják a bizottságokból Arany László képviselőt, aki alapító tagként nem tudott azonosulni pártja pálfordulásával, folyamatos színváltoztatásával és identitászavarával.

A grémium elé került napirendek lehetővé tették a város mindennapjait befolyásoló kérdések megvitatását és új ötletek előterjesztését. Ennek során Obbágy Csaba képviselő a tönkrement, járhatatlan utakra hívta fel a figyelmet és kérte, hogy erre a területre adjon nagyobb összeget a városvezetés. Janiczak Dávid válaszában kifejtette: nem a pénz az oka a kátyúzások elmaradásának, hanem a szakemberhiány. Egyre nehezebb ugyanis megfelelő szakmai végzettségű dolgozót alkalmazni a közmunkában.


Fürjes Pál a város fásításának fontosságára, a vízforrások kitisztítására és rendbetételére, valamint a hulladéktárolók számának a bővítésére tett javaslatot, az ötleteket a polgármester támogatóan fogadta.

Fotó: lokál
Képalá: Arany László (jobbról a második) ellen fordult a Jobbik

A politika ezúttal sem maradt le a napirendről. A jobbikos többség – amint az tőlük várható volt – visszahívta a bizottsági helyekről Arany Géza Lászlót. A képviselő 2014-ben a Jobbik listáján került az önkormányzatba, ám ő kitartott elképzelései mellett és nem tudta elfogadni a Vona Gábor pártelnök által diktált irányváltozást, de nem tudott azonosulni az ózdi pártvezetés akaratával sem. A folyamatos viták után úgy döntött, kilép a pártból. Ezek után lemondásra szólították fel, ám kijelentette: ő ugyanazt képviseli továbbra is, mint a Jobbik megalakulásakor, és sajnálja, hogy párttársai eltávolodtak az egykor meghatározott iránytól. Ezek után borítékolható volt, hogy félreállítják, ami csütörtökön következett be. Megszüntették pénzügyi és gazdasági bizottsági elnökhelyettesi pozícióját és a közbeszerzési bírálóbizottságban sincs tovább helye. Utóbbi posztra először Fürjes Pál korábbi polgármester kapott felkérést, aki két nap gondolkodási idő után nemet mondott a lehetőségre. Ezután mindkét poszt betöltésével Kiss Sándort (MSZP) bízták meg, ami a jobbikos többség megerősítését is jelentheti a szavazások során.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.