EUR: 344,40 Ft
CHF: 317,88 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Belföld

Megújul a kistarcsai kórház

Az Egészséges Budapest Program keretében 17,7 milliárd forintból fejlesztik a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházat – közölte Vécsey László, a választókerület fideszes országgyűlési képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján a kistarcsai intézményben.

– Ebből az összegből a Flór Ferenc Kórház teljes körű felújítását el lehet végezni, valamint az új, járóbeteg- és belgyógyászati ellátást biztosító épület építését is el lehet kezdeni. Idén 744 millió forintból a kórház eszközparkját korszerűsítjük, az informatikai háttér megújítására pedig 504 milliárd forintot fordítunk. 718 millióból megkezdődik az építészeti fejlesztések megtervezése, amely konyha-, energetikai felújítást, liftek cseréjét, közüzemiúthálózat-felújítást tartalmaz – mondta Vécsey, hozzátéve, hogy a sürgősségi ellátó osztály felújítása is megtörténik.


Emlékeztetett, hogy a baloldal kormányzása idején 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, aminek az lett a következménye, hogy a kórházak leépültek, eladósodtak, a beszerzések elmaradtak.

Vécsey hangsúlyozta, hogy a kormány már az idén 40 milliárd forintot fordít fejlesztésekre a fővárosban és Pest megyében. Ebből 21,7 milliárd forintot szánnak orvostechnológiai beruházásokra, 18,3 milliárdot pedig az építészeti tervezés megkezdésére.

Kapcsolódó Cikkek