2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Zalaegerszeg

Megújult a gyermekorvosi rendelő a Hegyalja utcában is

Az 1980-as évek közepén készült gyermekháziorvosi rendelő és védőnői egység hozzáépült a társasházak földszintjéhez, ám hogy beteg és a tanácsadásra érkező gyermek ne találkozzon, ne fertőzze egymást, a betegforgalmat elkülönítették a védőnői egységtől, ezért egy másik bejárattal működött.

Az épület állapota az évek során leromlott, holott közel 1600 kisgyermekes szülő helyezte bizalmát dr. Bicsák Lajos gyermekorvosba illetve a helyi védőnőkbe, amit a leadott kártyák száma is bizonyít.


A rendelő berendezései közt megtalálhatók a régi bevált eszközök is
Fotó: Inhof András

A helyszínen tartott sajtóbejáráson látványos változást tapasztalhattunk, megújult a padló, a falburkolat, illetve újrafestették a falakat is. Kicserélték a régi nyílászárókat, beépített szekrények készültek, akadálymentesítették a vizes blokkokat, a bejutást segítő rámpa is átalakult. Az orvosi rendelő és védőnői egység kapcsolódása és rendszere megmaradt ugyan, mindamellett funkcionális átalakulást is végrehajtottak, például a raktárból a személyzet munkakörülményeit javító teakonyha készült. A személyzeti öltöző is innovatívabb lett, sőt zuhanyozóhelyiséggel is kiegészült. Felújították a villamos hálózatot, illetve klimatizálták a helyiségeket, és kellemes meleg van a hideg napokon, amikor akár napi 60-70 kisgyermek érkezik megfázásos, influenzás panaszokkal Bicsák doktorhoz. Megújult tehát az energetikai rendszer, a nyílászárók, korszerűbb lett a fűtés, szigetelték a homlokzatot, amit az önkormányzat önerőből fedezett. A padlóburkolat cseréje, a helyiségek szépítése a két védőnői egységben a ZEGESZ-nek köszönhetően valósulhatott meg.

A TOP-6.6.1-15 Egészségügyi alapellátó intézményrendszer infrastrukturális fejlesztése felhívás keretében az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Zalaegerszegen című projektnek köszönhetően egy megszépült orvosi rendelőben és védőnői egységben fogadhatják a kicsiket a szakemberek. A projekt megvalósításában közreműködött a Magyar Államkincstár, a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény, dr. Ladányi Ibolya intézményvezető, dr. Bicsák Lajos háziorvos és természetesen a védőnők, akik az átépítés ideje alatt az ügyeleten látták el feladataikat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.