2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Tatabánya

Megújultak a kennelek

Az Állatok Világnapját ünnepelte a Segítő kéz a kutyákért Egyesület az Ebrendészeti Telepen. Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik, minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én.

A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a XIII. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. A világnapon ma már nemcsak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. Magyarországon évente több százezer „kedvenc” válik kóborrá.


– A Segítő kéz a kutyákért Egyesület célja, hogy minél több állatot gazdához juttasson – hangsúlyozta Bányai Krisztina, a szervezet vezetője. – Visszaadjuk ezzel nekik az élethez való lehetőséget, és megmentjük őket a végleges elaltatástól. A legtöbb kutyát és macskát a telep környékéről fogadjuk be, itt eledel, víz és törődés is várja őket.

Az idei programhoz csatlakozott a Fidelitas Komárom-Esztergom megyei szervezete is, amely adományokkal és önkéntes tevékenységgel is segített az egyesületnek.

– Kutyatápot hoztunk és segítettünk a kennelek kifestésében, illetve kimeszelésében is – mondta el Kupcsok Péter, a Fidelitas megyei elnöke. – Emellett elindítunk a napokban egy állatvédelmi kezdeményezést is: a megye több iskolájában szeretnénk előadásokat szervezni, ahol a felelős állattartás fontosságát ismerhetnék meg a fiatalok.

Az Állatok Világnapja alkalmából rendezett program más szempontból is eredményes volt a tatabányai Ebrendészeti Telepen: aznap négy kutyát és egy macskát is örökbe fogadtak a telep állatai közül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.