2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb

Megváltoznak a BKK-járatok novembertől

Véget ért a társadalmi egyeztetés az M3-as metró pótlásáról. November elején ugyanis elkezdődik az elkövetkező évek legnagyobb fővárosi közlekedési beruházása, amelynek első, várhatóan egy évig tartó ütemében az északi, Újpest-Központ és Lehel tér közötti szakaszt zárják le.

M3-as metró:


November elejétől – várhatóan egy évig – munkanapokon kora reggeltől estig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, a Lehel tér és Újpest között pótlóbuszok járnak.

Esténként, valamint szombaton és vasárnap a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

Egyes pótlóbuszokkal nem Újpest-Központig, hanem egészen az Árpád Üzletházig lehet utazni.

Október 15-én az első járat indulásától reggel 8 óráig a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

Az október 28–29-i hétvége mindkét napján Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között pótlóbusz közlekedik.

12-es, 14-es villamos:

A 12-es villamos a felújítás kezdetétől hétköznap 12B jelzéssel a Lehel térig meghosszabbítva, háromkocsis szerelvényekkel közlekedik.

A 14-es villamos sűrűbben és a hétvégén is nagyobb befogadóképességű szerelvényekkel jár. A Lehel tér és Újpest-Központ között a menetidő két perccel csökken.

20E, 30, 30A-s buszok:

Sűrűbben, az eddigi 5 perc helyett 3-4 percenként indulnak.

34-es és 106-os busz:

Útvonalukat a Lehel térig hosszabbítják meg.

5-ös és 7E buszok:

Rákospalota és Újpalota felől is sűrűbb követéssel közlekednek.

A BKK a metrópótlás idején is biztosítja a kényelmes jegy- és bérletvásárlási lehetőséget. A lezárt metróállomásoknál található jegy- és bérletautomaták egy részét a metrópótló busz megállóiba telepítik át, és a jellemző átszállási pontokon bővítik a jegy- és bérletváltási lehetőségeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.