EUR: 324,00 Ft
CHF: 279,19 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb

Megváltoznak a BKK-járatok novembertől

Véget ért a társadalmi egyeztetés az M3-as metró pótlásáról. November elején ugyanis elkezdődik az elkövetkező évek legnagyobb fővárosi közlekedési beruházása, amelynek első, várhatóan egy évig tartó ütemében az északi, Újpest-Központ és Lehel tér közötti szakaszt zárják le.

M3-as metró:


November elejétől – várhatóan egy évig – munkanapokon kora reggeltől estig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, a Lehel tér és Újpest között pótlóbuszok járnak.

Esténként, valamint szombaton és vasárnap a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

Egyes pótlóbuszokkal nem Újpest-Központig, hanem egészen az Árpád Üzletházig lehet utazni.

Október 15-én az első járat indulásától reggel 8 óráig a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

Az október 28–29-i hétvége mindkét napján Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között pótlóbusz közlekedik.

12-es, 14-es villamos:

A 12-es villamos a felújítás kezdetétől hétköznap 12B jelzéssel a Lehel térig meghosszabbítva, háromkocsis szerelvényekkel közlekedik.

A 14-es villamos sűrűbben és a hétvégén is nagyobb befogadóképességű szerelvényekkel jár. A Lehel tér és Újpest-Központ között a menetidő két perccel csökken.

20E, 30, 30A-s buszok:

Sűrűbben, az eddigi 5 perc helyett 3-4 percenként indulnak.

34-es és 106-os busz:

Útvonalukat a Lehel térig hosszabbítják meg.

5-ös és 7E buszok:

Rákospalota és Újpalota felől is sűrűbb követéssel közlekednek.

A BKK a metrópótlás idején is biztosítja a kényelmes jegy- és bérletvásárlási lehetőséget. A lezárt metróállomásoknál található jegy- és bérletautomaták egy részét a metrópótló busz megállóiba telepítik át, és a jellemző átszállási pontokon bővítik a jegy- és bérletváltási lehetőségeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.