EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Székesfehérvár

Megvédik a befektetőket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárásban vizsgálja a székesfehérvári székhelyű Albaland Kft.-nél, a belize-i Pink Rocks Group Ltd.-nél, valamint a két cégben tulajdonos W. Attila magánszemély esetében, hogy végeztek vagy végeznek-e bejelentés hiányában a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról szóló törvény szerinti függő ügynöki, illetve üzletszerűen a hitelintézeti törvény szerinti pénzügyi szolgáltatás közvetítését – közölte az MNB.

A jegybank egyúttal azonnali hatállyal megtiltotta a két cégnek és W. Attilának is, hogy jogosulatlanul bármely, jegybanki engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet, különösen függő ügynöki vagy pénzügyi szolgáltatás közvetítése tevékenységet végezzenek. Kiemelték: az MNB által beszerzett bizonyítékok alapján W. Attila és az Albaland, majd ezt követően a Pink széles körben hirdette, hirdeti a piacfelügyeleti eljárásban vizsgált tevékenységét. Az érintettekkel kapcsolatba lépő befektetőknek ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy különböző – többek közt az MNB által jogosulatlan befektetési szolgáltatási tevékenység végzése miatt már korábban szankcionált – külföldi brókercégek által kínált tőkeáttételes befektetési termékek kereskedését biztosító éles számlákat nyissanak – olvasható a jegybank közleményében.


A közleményben felidézték, hogy az MNB már korábban közzétette a társaságokra vonatkozó befektetővédelmi felhívását a honlapján. A jegybank ideiglenes intézkedése a befektetők érdekeinek védelmét, a tőkepiac átlátható működését, illetve a befektetővédelemnek az érvényesítését szolgálja, hogy a piacon lévő személyek csak a
jogszabályban meghatározott formai keretek közt tevékenykedjenek.

Az MNB ismételten arra hívta fel a befektetők figyelmét, hogy egy-egy szolgáltatás, termék igénybevétele előtt mindig előzetesen, és ne csak a bekövetkezett kár után ellenőrizzék, hogy az adott szolgáltató rendelkezik-e pénzügyi, illetve befektetési tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel vagy regisztrációval, és szerepel-e a jegybank piaci szereplőket felsoroló nyilvántartásaiban, ami egyebek mellett az MNB honlapján is elérhető.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.