EUR: 348,60 Ft
CHF: 325,85 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Kecskemét

Megyei Prima Díj 2017: indul a közönségszavazás!

Közzétették a Megyei Prima Díj idei évi kategóriagyőzteseinek nevét. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Bács-Kiskun Megyei Szervezete szakmai érveket figyelembe véve választotta ki a tíz jelöltet, akikre mostantól a Hiros.hu oldalon keresztül is lehet szavazni.

A ,,Magyar irodalom” kategória győztese idén a Bán Mór írói néven alkotó Bán János lett. Az író Hunyadi családról szóló nagyszabású történelmiregény-sorozatának eredménye, hogy a magyar könyvkiadás újra felfedezte a történelmi regény műfaját.


A,,Magyar színház-és filmművészet” kategória idei évi győztese Cseke Péter. A Jászai Mari-díjas színész, rendező a kecskeméti Katona József Színház igazgatójaként városunk kulturális életének egyik meghatározó alakja.

A ,,Magyar képzőművészet” kategória legjobbjának idén Szecskó Pétert választották meg. A kiskunfélegyházi nívó- és Holló László-díjas grafikusművész a Magyar Illusztrátorok Társaságának egyik alapító tagja.


Dr. Nagy András orvos, a megyei kórház belgyógyászat-kardiológia osztályának vezetője a ,,Magyar tudomány” kategória idei győztese. A jelölt 1999 óta szervezi a Szívünk Napja eseményeket Kecskeméten, és a gyermekkori elhízás ellen küzdő európai mozgalom egyik vezető tagja.

Idén is ünnepélyes keretek között fogják átadni a díjakat. Balról Szabó László (OTP), Barta Dóra, Prima Díjas balettművész, Christian Wolff (Mercedes-Benz Hungary), Csikó Viktor (Ritz Mérőtranszformátor).
fotó: Banczik Róbert

A ,,Magyar oktatás és köznevelés” kategóriában idén Szabó István piarista atya indul a Megyei Prima Díjért. A jelölt elhivatott szerzetesi és oktatási munkájával, példaértékű életpályájával nagy hatást gyakorolt a piarista diákok egymást követő nemzedékeire.

A ,,Magyar építészet” kategória győztese idén Heim Attila épületszobrász, aki alapos helyismerettel rendelkező díszítőszobrászként sokat tett a kecskeméti történelmi városkép megőrzéséért.

A ,,Magyar sajtó” kategória választott kiválósága idén a közel harmincéves médiamúlttal rendelkező Tőzsér Judit, a Gond Rádió alapítója és ügyvezető igazgatója, aki munkássága révén évtizedek óta fontos szereplője Kecskemét közéletének.

Ivkovicsné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia igazgatója a ,,Magyar sport” kategória győztese. A jelölt az Európai Kosárlabda Szövetség megbízásából 2014 óta a női kosárlabda magyarországi nagykövete.

A ,,Magyar népművészet és közművelődés” kategóriában Pethőné Kővári Andrea énektanár és karvezető indul a Megyei Prima Díjért. A jelölt a bajai III. Béla Gimnázium leánykarának vezetője és az 1991-ben alakult, felnőttekből álló Ad Libitum kórus alapító karnagya.

A ,,Magyar zeneművészet” kategória győztese Agócs Márta gordonkaművész, művésztanár, aki megyei, regionális és országos gordonka- és kamarazene-versenyek állandó zsűritagja. Növendékei az elmúlt években mintegy húsz hazai és nemzetközi versenyen nyertek díjakat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.