EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb VIII.kerület

Mentőállomás nyílt Józsefvárosban

Hétfőn átadták Budapest tizenötödik mentőállomását a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat jóvoltából az Orczy úton. A mentőállomáson az alapítvány 24 órában szolgálatot teljesítő gyermekrohamkocsija mellett az OMSZ két autója és egy mentőmotor kapott helyet, valamint egy oktatási központot is kialakítottak. Kocsis Máté, a kerület polgármestere az átadón köszönetet mondott, amiért megnyílhatott Józsefváros első mentőállomása és ezzel tovább növekedhet az ott élők egészségbiztonsága.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat még többet szeretne tenni a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyéért, ezért új mentőállomást és oktatási központot alakított ki Józsefvárosban az Orczy úton, mellyel az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentőállomásainak hálózata is bővült, ezzel tovább növelve a kerületiek egészségbiztonságát.


Kocsis Máté polgármester elmondta, Józsefváros eddig is mindent megtett az ott lakók egészségügyi ellátásának javításáért, az elmúlt években valamivel több mint 3 milliárd forintot fordítottak egészségügyi célokra

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere az új központ átadóján köszönetet mondott a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak és az Országos Mentőszolgálatnak, amiért megnyílhatott Józsefváros első mentőállomása. Mint mondta, a kerület a lehetőségeihez képest eddig is mindent megtett az ott lakók egészségügyi ellátásának javításáért, az elmúlt években valamivel több mint hárommilliárd forintot fordítottak egészségügyi célokra, háziorvosi életpályamodellt vezettek be, felújították a kerület szakrendelőjét, bővítették a járóbeteg-ellátás szolgáltatásait. A mentőállomás megnyitása ennek a folyamatnak a megkoronázása. A polgármester elmondta azt is, hogy az állomást az önkormányzat is segítette eszközökkel és a Gyermekmentő Szolgálat továbbra is számíthat a városrész támogatására.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy míg 2010 előtt 22 milliárd forintból gazdálkodhatott az Országos Mentőszolgálat, addig jövőre már 39,7 milliárd forint jut a mentőknek. Felidézte, hogy az elmúlt időszakban harminc új mentőállomás épült, százat pedig felújítottak.


László Endre Márton, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány alapítója az új állomás ünnepélyes megnyitóján elmondta, a józsefvárosi mentőállomásnak helyet adó épületet 2015-ben vásárolták meg és újították fel, elsősorban a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásából és vállalati adományokból. A beruházás összege 162 millió forint volt. A mentőállomáson az alapítvány gyermekrohamkocsija mellett az OMSZ két autója és egy mentőmotor kapott helyet.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója arról beszélt, hogy a kormány stratégiai célként, nemzeti kérdésként tekint az OMSZ-re, azonban speciális esetekben szükség van a társadalom, a vállalkozások és az állam összefogására, és erre jó példa a józsefvárosi mentőállomás létrehozása.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.