2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Tatabánya

Mérföldkő a város életében

Átadta új tatabányai gyárát a világ egyik vezető globális orvostechnológiai vállalata, a BD (Becton, Dickinson and Company).

A hatmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően a cég a gyógyászati termékek előállításához szükséges kutatási reagensek gyártását kezdi meg. A 107 új munkahelyet teremtő hazai termékportfólió- és gyártókapacitás-bővítés a Becton Dickinson gyógyszeripari ügyfeleinek kiszolgálását segíti világszerte.


A több mint hatmilliárd forintos beruházás részben európai uniós forrásból, egyedi kormánydöntésen alapuló, regionális támogatással valósult meg. Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az ünnepségen kiemelte: – Magyarország büszke a tudósaira, arra, hogy az elmúlt évszázadban nekik köszönhetően élen járunk az innováció területén. Az Egyesült Államokat és Magyarországot épp ez az innováció iránti elkötelezettség köti össze.

Az új üzemben, amely a vállalat Komárom-Esztergom megyei székhelyén, a Tatabányai Ipari Parkban létesült, gyógyászati termékek előállításához szükséges immunológiai és sejtbiológiai kutatási reagensek gyártása indult el.

Az új üzem várhatóan 2018-ra éri el teljes gyártási kapacitását. Schmidt Csaba polgármester kiemelte: – Ez a nagy hozzáadott érzékű beruházás újabb mérföldkő a város életében. A beruházással megvalósult létszámbővüléssel együtt a vállalat tatabányai érdekeltsége összesen több mint 700 embert foglalkoztat, ezzel globális szinten a BD egyik legnagyobb gyárává lépett elő.

Bencsik János országgyűlési képviselő kiemelte: a bővítés sem jöhetett volna létre azok nélkül, akik mind a mai napig elkötelezetten dolgoznak a sikerért.

A 107 új munkahely több mint 50 százaléka a biológia, biokémia, valamint gyártás területén szerzett egyetemi vagy posztgraduális végzettséget igénylő állás.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.