2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Győr

Mi szem-szájnak ingere…

Ismét sikert aratott a már hagyományossá vált termelői piac a Dunakapu téren. A győrieket és a környéken élőket most is vasárnap várták, s aki üres kosárral tért haza, az csak magát hibáztathatja.

A vásárlás, nézelődés mellett délelőtt 10 órától Bíró Eszter Állati zenés ábécé című műsorát láthatták a gyerekek, akikre mindig gondolnak a szervezők, hiszen amíg a felnőttek vásárolnak, a gyermekeknek is jár egy kis kikapcsolódás. Most az ábécé megszerettetése volt a fő célja a műsornak, mellette persze az állatokról és a helyes étkezésről is szó esett a dalokban. A fél kettőkor kezdődő koncertet a Fák Alatt Zenekar adta. Az idő egyébként borús volt, de a piacra kilátogatók nem panaszkodtak, most is megtalálták amit kerestek. Emellett természetesen kóstolni és vásárolni is tudtak a családok. A már-már szokásosnak mondható sajtok, füstölt áruk és szörpök mellett finomabbnál finomabb gombákat és fűszereket is találhattak a termelői minőségre nyitottak.Fotó: O. Jakócs Péter

Aki kilátogatott a Dunakapu térre, biztosan talált magának kedvére valót – aki pedig ezen a héten nem jutott ki, ne csüggedjen! A Védd a helyit – vedd a kisalföldit termelői piac novemberben is várja a helyi termékek kedvelőit.

A kézműves sajtok mindig nagy kedvencek
Fotó: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.