EUR: 348,28 Ft
CHF: 326,61 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Sport

Michelisz harcol a világbajnoki címért

Michelisz Norbert közel került a WTCC-sorozat világbajnoki címéhez. A Honda pilótája csak két ponttal van lemaradva a listavezetőtől, így a hétvégi japán versenyen az élre állhat, és végül célba is érhet.

Ahhoz képest, hogy a májusi mogyoródi futam után a 8. helyen állt a pontversenyben, szépen ledolgozta a hátrányát Michelisz Norbert. Ráadásul a magyar pilótának jól megy Japánban, amióta Hondával versenyez, mindig dobogós helyezést ért el és kétszer győzni is tudott.


– A Hungaroring mellett itt nyertem a legtöbbször a WTCC-ben – írta blogjában a hétvégi verseny előtt Michelisz, aki a számára már bevált módon ezúttal is korábban, azaz már hétfőn Japánba utazott.

Ezúttal a szokásosnál is nagyobb figyelem kíséri az időjárás alakulását, nem is annyira a gumiválasztás, inkább a közelben tomboló tájfun miatt. Ezért késnek az autókat szállító konténerek és csúszik a gondosan megtervezett program.

– Sajnos, az időjárást befolyásolni nem tudom, úgyhogy ezzel nem is foglalkozom; akkor kell a pályán bizonyítani, amikor mondják, a változás egyébként is mindenkit ugyanúgy érint – véli a pilóta, akinek esélyeit növeli, hogy előtte álló csapattársa, a portugál Tiago Monteiro korábbi balesete miatt még mindig nem ülhet autóba.

A pontverseny állása:
1. Thed Bjoerk (Volvo) 200,5 pont
2. Tiago Monteiro (Honda) 200
3. Michelisz Norbert (Honda) 198,5


MTI Fotó: Marjai János


MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó Cikkek