2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Külföld

Migránsok támadtak meg egy magyar kamionsofőrt

Magyar sofőrt támadtak meg az E40-es autópálya Brüsszeltől pár kilométerre lévő parkolójában. A sofőr éppen pihent, amikor a migránsok bemásztak a kamionjába, és megfenyegették egy késsel – mondta az Origónak a megtámadott férfi ismerőse.

A portál megkereste a külügyminisztériumot, ahol elmondták, felvették a kapcsolatot az ügyről beszámoló férfival.


Egy magyar kamionsofőr ismerőse azt állította az Origónak, a sofőr bajba került hajnalban az E40-es autópálya Brüsszeltől pár kilométerre lévő parkolójában, ahol éppen pihenő idejét töltötte.

Arra riadt fel álmából, hogy a kamion fülkéje erősen mozog. Mire kinyitotta a szemét, fekete bőrűek nyomultak a fülkébe. Az elsőt kirúgta a fülkéből, de a mögötte lévő késsel támadt rá” – állította az Origónak a sofőr ismerőse, aki azt mondja, a támadók migránsok lehettek.


A beszámoló szerint, verekedni kezdtek, majd a késes támadó kizuhant a fülkéből, de aztán újabb támadók jelentek meg az ajtóban és a telefonját követelték. Miután a megtámadott sofőr védekezni próbált, a támadók elmenekültek, de magukkal vitték a férfi iratait, pénzét és telefonját.

Tamás röviddel ezután kimerészkedett a kamionjából. A földre érkezvén cipőjével ragadós vértócsában koppant. A mellette álló kamion fülkéjéből még akkor is csöpögött a vér” – állítja az Origót megkereső férfi.

A kirabolt sofőr jelentette az esetet a belga rendőröknek, akik – az ismerős állítása szerint – gyorsan lezárták az ügyet, még ujjlenyomatot sem vettek. Ismerőse szerint a férfi most 10 euróval a zsebében a németországi Döppenben ragadt,  egyelőre nem tudja, hogy juthat haza – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek