EUR: 321,73 Ft
CHF: 282,45 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb IX.kerület

Minden, ami magyar

Magyar Napokat tartottak a IX. kerületben található Vámház körúti Nagycsarnokban. Az évente kétszer, tavasszal és ősszel megrendezett esemény több mint egy évtizedes múltra tekint vissza.

A háromnapos programon közel 30 kézműves, művészi kézműves és népi iparművész mutatta be termékeit. A látogatók ízelítőt kaptak a magyar kézműveshagyományokból, betekinthettek a termékek készítésének kulisszatitkaiba, sőt egyes esetekben ki is próbálhatták a mesterséget. Olyan régi szakmák is megjelentek, mint a kovács, a tojásfestő, a kádármester, a fafaragó vagy a fazekas. A rendezvényen, címéhez méltón, kizárólag magyar kézművesek mutatkoztak be.


Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.