2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Életmód

Minden negyedik gyermek túlsúlyos vagy elhízott az országban

Minden negyedik gyermeket érint a túlsúly vagy az elhízás Magyarországon – mondta Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott – közölte, hozzátéve: a túlsúly az enyhébb, az elhízás a nagyobb mértékű testtömeg-többletet jelenti.

Kubányi Jolán felhívta a figyelmet arra: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavalyi jelentése szerint már az öt év alatti gyermekeknél is megjelenik ez a probléma, 41 millióra tehető közöttük azok száma, akiket érint. Ez is mutatja, hogy minél korábban kell elkezdeni tenni a megelőzésért – hangsúlyozta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vakond: hasznos vagy kártékony?

  Vakond: hasznos vagy kártékony?

  Túrást látni a talajon mindig izgalmas dolgot jelent, főként annak, aki nem tudja, hogy miféle állat emel éjjelente magas dombot a virágágyások mellett. Aztán jön a felfedezés, hogy vakond van a kertben. A szakemberek is nehezen tudják róla eldönteni, hogy kártékony a kertre, vagy jótékony hatással van a növényekre.

 • Készítsenek hangszert – bármiből!

  Készítsenek hangszert – bármiből!

  Manapság készen kapják a nebulók a tudást, ám kevés oktatási intézményben mutatják meg “élőben”, hogy gyakorlatilag bármiből lehet hangszert készíteni. A nyári táborok emléke villan fel, amikor a változatos programok között szerepel az anyagok ismerete, hogy miből is lehet hangszer.

 • Mit olvasson a gyermek?

  Mit olvasson a gyermek?

  A gyermeki kíváncsiság határtalan. Ezt minden szülő, illetve nagyobb testvér megéli, aki felügyeli a “tesóját”, fiúcskát, hugicát. Ezért néha nemcsak a szülőket, hanem az idősebb testvért is érdemes belevonni, hogy az olvasni már jól tudó Jancsikát, Pistikét, Rozikát hogyan szoktassák rá a mindennapi olvasásra.

 • Sok cégnek bejött a távmunka, ezért marad

  Sok cégnek bejött a távmunka, ezért marad

  Óvatosan állnak hozzá a magyar cégek az irodáik újranyitásához. A vezetők többsége hosszútávon is be akarja építeni a járványhelyzet alatt bevezetett, és azóta bevált távmunka megoldásokat – derült ki a felhő alapú szolgáltatások közvetítésével foglalkozó Kvazar.