EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Szombathely

Mindenki szombathelyi

Idegenben 96-95-re, itthon pedig 84-74-re győzött a Falco, így kettős győzelemmel magabiztosan jutott a FIBA Europe Cup csoportkörébe.

Az oda-visszavágós összecsapás bulgáriai meccsén nagyon okosan játszott a szombathelyi csapat, szinte végig vezetve, a meccs egyes szakaszaiban meggyőző pontkülönbséggel uralták Váradiék a botevgradi találkozót. Volt olyan pillanat, mikor már 18 ponttal is ment a Srecko Sekulovic együttese, de az előnyből a végére csak 1 pont maradt. Így aztán izgalmas meccsre látogatott ki október közepén a több mint kétezres szombathelyi szurkolótábor.


Hétköznap is szép számú hazai publikum előtt játszhatott a sárga-fekete alakulat Fotó: CSG

A sárga-feketék a Váradi, Perl, Govens, Borisov, Tóth N. összeállításban léptek pályára. Az első kosár Govens révén a Falcóé volt, amire a bolgár center, Kesar válaszolt, de Váradi triplája sem váratott sokáig magára (5-2). Jól játszottunk az elején, Perl is betalált, majd pillanatok alatt 3 büntetőt fújtak ránk a játékvezetők, ami után pár másodpercre átvették a vezetést is (7-8), de Perl, majd Borisov gyorsan helyretette az erőviszonyokat. Fej fej mellett haladtak a csapatok, majd Sekulovic mester időkérése után Váradi azonnal egy triplát és egy duplát is elhelyezett, amit még egy büntetővel is megfejelt (19-14).

Darrin Govens 21 pontig jutott a visszavágón. Fotó: CSG

A 2. negyed bolgár kosárral indult, majd Perl köszönt be, előbb duplát, majd triplát hintett válogatott kosarasunk. A félidő végén 42-33-at mutatott az eredményjelző. A 3. negyedben Ivanov triplájával és Brooks pontjaival feljött a Botevgrad. Közben Tóth is megszerezte első pontjait, egyből hármat is, de továbbra is szorosan lihegett a Balkan a Falco nyakánt. Jókor jött a negyed végén Govens 3 büntetője, majd Váradi triplája, közben sajnos Pustahvar kipontozódott (60-55).


Szrecsko Szekulovics elégett lehet a fiaival Fotó: CSG

Az utolsó játékrész is botevgradi pontokkal indult, de hamar magához tért a Falco és Zigeranovic-duplákkal már 10 pont feletti volt az előny. A meccs hajrája Borisov-duplával kezdődött, majd Perl is betalált. A végén 84-74-re diadalmaskodott a Falco, a szombathelyi szurkolók pedig felállva ünnepelték és boldogan zúgott a ,,Mindenki szombathelyi!” Perl és Govens 21-21, Váradi 14, Borisov pedig 10 pontot szerzett.

Hazai pályán eddig veretlen a Falco Fotó: CSG

Ezzel a győzelemmel a FIBA Europe Cup csoportkörébe jutott a Falco, amely a H csoportba kapott besorolást. Az ellenfelek a Nyizsnyij Novgorod, a Szolnoki Olaj KK és a Sokoli Skopje csapatai lesznek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.