2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Miskolc

Minősített Fesztivál besorolást kapott a Középkori Forgatag

Rangos névsorban kapott helyet a Diósgyőri vár és a Lovagi Tornák Tere rendezvénye. Két évig jogosult viselni a Magyar Fesztivál Szövetség által adományozott Minősített Fesztivál címet.

A programba 2014 és 2017 között 314 fesztivál kérte a regisztrálását, közülük 32 kapta meg a minősítést. A Középkori Forgatag olyan nagy múltú, ismert programok között szerepel, mint a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Művészetek Völgye vagy a Debreceni Virágkarnevál.


Az értékelést a Magyar Fesztivál Szövetség által felkért és felkészített szakemberek végzik, akik a helyszínen is bejárják a rendezvényeket. Figyelembe veszik az adott fesztivál tartalmát, önálló arculatát, turisztikai és marketingteljesítményét, valamint azt is, hogyan illeszkedik a térség programkínálatába.

Európa legjobb fesztiválja a Középkori Forgatag

A szakértői gárda a következő véleményt fogalmazta meg: „Minőségi környezetben, igényes feltételekkel szervezett olyan programot láthatunk, ami tökéletesen illeszkedik a vár adta hangulathoz. Érezhető, hogy az egyébként nagyon szerteágazó szakmai munkát végző csapat ezt a rendezvényt szereti, akarja, hogy minőségében és hatásában a város emblematikus programja legyen úgy, hogy turisztikai hatásában, szakmai elismertségében előbbre lépjen.”

Ez már a második elismerés. Nyáron a Középkori Forgatag megkapta az EFFE Label minősítést, vagyis a Minősített Európai Fesztivál címet, amivel felkerült a kontinens fesztiváltérképére.

A Középkori Forgatag a Diósgyőri vár legnagyobb érdeklődésre számot tartó programja. Idén a két nap alatt csaknem hatezer látogató fordult meg itt. Kétszáz hagyományőrző idézte meg a múltat, a csapatok pedig egy látványos csatában is összemérték erejüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.