EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Sport

Mit csináltál, Gulácsi?

Néha jó, többnyire viszont borzalmas volt nézni a magyar labdarúgó-válogatott játékát Svájc ellen.

/Fotó: Illyés Tibor

Bázelből 5-2-vel küldték haza Bernd Storck csapatát, amely kedden Feröer ellen javíthat egy picit a tavaly nyári Eb- szereplés óta jócskán megtépázott renoméján.


Ne varrjuk Gulácsi Péter nyakába egy az egyben a súlyos vereséget, de ne vitassuk el azt sem, hogy a Leipzig kapusa rémségesen bugyuta gólokat kapott, amik tovább fokozták a többiek fejében az eleve meglévő zavart. A svájciak egészen más sebességgel fociztak, mi jobbára közelről néztük a hazaiak villámgyors akcióit. Üdítő volt viszont Varga Roland egy-két lövése (bár nem voltak veszélyesek, de legalább növelték a próbálkozásaink számát), valamint az első válogatott meccsén játszó Ugrai Roland meglepően bátor játéka (és gólja).

De térjünk vissza Gulácsira, aki az első svájci gól előtt hatalmasat „taknyolt” ahelyett, hogy kivágta volna a fenébe a labdát, a negyediknél pedig egy serdülő kapus ügyetlenségével paskolt bele a kapuba tartó labdába, amelyet így nem kiütött, hanem beljebb tessékelt a hálóba.


 – Jól kezdtük ezt a meccset, de sikerült ezt elrontanom a csapatnak a teljesítményemmel. Nem csak elcsúsztam, már a labdaátvétel sem volt jó, onnantól csak próbáltam javítani a hibámat, de nem sikerült. A lefújás után elnézést kértem az öltözőben a csapattársaktól, és most elnézést kérek a szurkolóktól is. A kapus hibája legtöbbször gólhoz vezet, most ez kétszer is megtörtént velem, ráadásul mindkét alkalommal lélektanilag rossz pillanatban hibáztam, és ez a két hiba gyökeresen befolyásolta a meccset – fogalmazott önkritikusan Gulácsi.

Storck szövetségi kapitány a zakó után megígérte, hogy Feröer ellen kedden győzelemre játszunk majd.

Na, jó. De ez a minimum.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek