2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Hódmezővásárhely

Mobilapplikációval is tájékozódhatnak

Hódmezővásárhely önkormányzata minden lehetőséget megragad, hogy tájékoztassa az itt élőket vagy az ide látogató turistákat. Ilyen volt korábban a Facebook-oldal, az Instagram vagy a megújult weboldal is. Most egy mobilappot mutattak be, mely már letölthető akár Androidon, akár IOS-en keresztül.

A legfontosabb célja a mobilapplikációnak az, hogy információhoz juttassa az itt élőket, azonban próbálják ezt interaktívvá tenni, és a lakosok is jelezhetnek az applikáción keresztül a városnak. Szeretnék, hogy az ide látogatók könnyebben megtaláljanak olyan dolgokat a városban, ami iránt érdeklődnek, éttermekre, szórakoztatóegységekre gondolnak leginkább, de szükség esetén a kórházat vagy gyógyszertárakat is kereshetnek az app segítségével.


Az eseményekről is lehet tájékozódni az applikáción keresztül, és egyetlen kattintással a saját telefonunk naptárához adhatjuk a programot.

A nyitóoldalon helyi hírek és információk jelennek meg, de lehet lakossági bejelentést tenni, és az intézményekről is kaphatunk tájékoztatást a használatával. Térkép segítségével is tájékozódhatunk, ez főleg a városba látogatóknak adhat segítséget. A menürendszerrel meg lehet találni azt, amivel kapcsolatban a felhasználó tájékozódni szeretne – ilyen a közigazgatás, az intézmények, a turizmus, a gasztronómia vagy az egészségügy fül.

Az applikáció már letölthető akár az app store-ból, akár a google play áruházból Hódmezővásárhely néven, a város fekete fehér címerével ellátva.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.