EUR: 345,17 Ft
CHF: 321,41 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Extra

Morgan Freeman külügyminiszter lesz

Morgan Freeman Oscar-díjas színész Colin Powell volt amerikai külügyminisztert alakítja következő, Powell című filmjében.

Az önéletrajzi film rendezője Reginald Hudlin, aki nemrég a legfelsőbb bíróság első afroamerikai bírójáról, Thurgood Marshallról forgatott filmet – közölték a Hollywood Reporter és a Variety című amerikai szaklapok.


Az Egyesült Államok első afroamerikai külügyminisztereként Powell 2001 és 2005 között volt hivatalban George W. Busch elnöksége alatt.

A film középpontjában Powellnek az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt tartott 2003-as felszólalása áll, ahol állítólagos bizonyítékokat mutatott be arról, hogy Irak tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik. Az Egyesült Államok ezt követően indult hadba Szaddám Husszein iraki elnök ellen. Később kiderült, hogy a háborúba való belépés indoklása a biztonsági szolgálat hamis és ellenőrizetlen elemzésein alapult.

Freeman, aki legutóbb a Vén rókák című akciókomédiában volt látható, 2009-ben az Invictus – A legyőzhetetlen című filmben Nelson Mandelát, Dél-Afrika első fekete elnökét alakította. 2004-ben a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazták Clint Eastwood Millió dolláros baby című filmjében játszott szerepéért.

Kapcsolódó Cikkek