EUR: 343,95 Ft
CHF: 316,87 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb XXI.kerület

Műfüves a Kölcseyben is!

Műfüves focipályát adtak át a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában. A 20 méter széles és 40 méter hosszú pálya megépítése 27 millió forintba került. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 19 millió forinttal támogatta a beruházást, a csepeli önkormányzat pedig 8 millióval járult hozzá az építkezéshez.

A csepeli önkormányzat 2015-ben hirdette meg a Gyermeksziget Programot, azzal a céllal, hogy minél több egészséges gyerek legyen a kerületben. A program a jövő generációjáról szól, hogy ők jobb körülmények között, egészséges környezetben, sportolva nőjenek fel. 2019-ig befejezik az összes bölcsőde és óvoda felújítását, utána pedig az iskolákat teszik rendbe. A műfüves pálya átadása már az ötödik a kerületben, ebből négy található iskolákban, egy pedig a Kis-Duna partján létesült.


Málek István igazgató elmondta, a Kölcseyben már hagyományosan megrendezik a családi napot. Most külön öröm, hogy a gyerekek és az iskola nevelőinek régi álma teljesült a műfüves pálya átadásával. A pálya környékét a Csepeli Városgazda Zrt. és az iskola dolgozói teszik rendbe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.