2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb XXI.kerület

Műfüvest álmodott magának a Vermes is – megkapta

Műfüves futballpályát adtak át a Vermes Miklós Általános Iskolában. A 20 méter széles és 40 méter hosszú pálya összesen 24 millió forintba került. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 17 millió forinttal támogatta a beruházást, a csepeli önkormányzat pedig 7 millióval járult hozzá az építkezéshez.

Borbély Lénárd polgármester köszöntőjében megemlékezett a nemrég elhunyt Tóth II. Józsefről, aki a legendás magyar Aranycsapat utolsó élő tagja volt, és a Csepel színeiben futballozott.


– A remény él, hogy belőletek is olyan kiváló labdarúgó lesz, mint az elődök voltak. Élvezzétek a játékot, nyújtson sok szép élményt az új pálya – mondta a diákoknak.

A csepeli önkormányzattal focizott az öregfiúk válogatott

Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó arról beszélt, hogy vidéki gyerekként annak idején libalegelőn kezdett el focizni. Később már rendes pályán játszott, így lett belőle többszörös magyar bajnok és válogatott labdarúgó.


– Amikor futballoztam, jó volt Csepelre jönni a mérkőzésekre, bár igaz, a Csepel mindig kemény ellenfél volt. A mostani diákok között is lehetnek majdan Dzsudzsákok; ezért szurkolunk a fiataloknak.

Czeglédiné Nagy Judit intézményvezető elmondta, ezen a napon teljesült a vágyuk.

– Évekkel ezelőtt Székelyföldre látogattunk, ahol műfüves pályán játszottunk a helyi diákokkal. Akkor mertünk nagyot álmodni, és pályáztunk, hogy nekünk is legyen hasonló létesítményünk. A csepeli önkormányzat támogatta az iskola törekvését, és köszönet jár az MLSZ-nek is.

A pályaavatón a magyar öregfiúk-válogatott játszott a csepeli önkormányzat csapatával. Az egykori válogatott labdarúgók között szerepelt többek között Zámbó Sándor, Nagy Antal, Sallai Sándor és Disztl Péter. Az eseményen meghívottként részt vett Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, vadászpilóta, űrkutató, Csepel díszpolgára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.