2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb XIII.kerület

Műveivel emlékeznek Iván Szilárdra

Iván Szilárd az Iparművészeti Főiskola grafikaszakos hallgatója volt, majd a kor szokásainak megfelelően szabadiskolákban képezte magát Aba-Novák, Iványi-Grünwald és Szőnyi irányításával. 1930-ban a Képzőművészeti Főiskolára került, Réti István volt a mestere.

Ösztöndíjasként 1935–1936-ban Rómában, majd 1940 és 1944 között Nagybányán dolgozott. Tárlatokon 1930-tól szerepelt, a második világháború után több nagyszabású állami megrendelést kapott. Az Angyalföldi Művelődési Központban nyílt kiállítás a hagyatékból neki állít emléket a Ridovics Gyűjtemény válogatásában. A belépés díjtalan!

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.