EUR: 345,55 Ft
CHF: 321,29 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Miskolc

Művészetek Háza: csak választani kell!

A múlt héten adtuk hírül, hogy megújult arculattal várja a közönséget a MÜHA. Az „élménykínálatban” kicsikre és nagyokra, a könnyű és a komoly műfaj kedvelőire egyaránt gondoltak a szervezők. Most a 2017. őszi-téli programkínálatból szemezgetünk.

Október 12-én Révész Sándor tér vissza a MÜHA-ba, immár harmadik alkalommal. Sándor korábban így nyilatkozott a „MÜHA élményeiről”: „Örömmel mondom, hogy a miskolci helyszínre nagyon vágyom vissza. Abba a szép házba… Pár évvel ezelőtt betettem oda a lábamat, akkor az üres színpad közepén megállva elállt a lélegzetem, mert nagyon szépre sikerült a felújítás. Nagyszerű helyen vagytok ott a város szívében, és a közönség, aki megtisztelt annak idején, nagyon szép pillanatokat okozott nekem. Úgy érzem, hogy mi is nekik, mert a sikerünk arról tanúskodott. Most ugyanezt a szívvel-lélekséget szeretném odavinni és örömmel várok mindenkit, aki érdeklődik a zenénk iránt.”


Révész Sándor is tiszteletét teszi a megújult MÜHA-ban – fotó: Lokál

Előadást tart november 16-án Csernus Imre Lelki állóképesség fejlesztése címmel, október 18-án Pilát Gábor a Párkapcsolat végzetes buktatóiról, valamint dr. Nógrádi György külpolitikai szakértő is, november 9-én.
Elvarázsolja a közönséget dalaival Tompos Kátya, aki Hrutka Róberttel fog koncertezni december 15-én. Charlie 70. születésnapi turnéjával érkezik a MÜHA-ba, november 18-án.

Örömhír a Honeybest rajongóknak, novemberben újra Miskolcon koncerteznek

A Honeybeast ezúttal Symphoney koncerttel jön november 11-én, maradandó zenei és vizuális élményt ígérve a publikumnak. Most nagyzenekari kísérettel hallgathatjuk meg a slágereiket. A Kossuth-díjas Berecz András úgy tartja, hogy a mesemondó hivatása új életet lehelni a régi mesékbe, hogy a ma embere is értse meg az öregek nyelvét, a maga boldogulására használja a régiek bölcsességét, becsülje a ráhagyott örökséget. December 13-án szó lesz a meséről, az első hangszerről, a pisztrángfogás lehetetlenségéről.


A színházszerető közönség a Várj, míg sötét lesz című darabban Kovács Patríciát és Szabó Kimmel Tamást is láthatja november 8-án. Igazi kuriózumnak ígérkezik az Arany-óra előadás, amely több műfajt is ötvöz: koncertet és színházat, képzőművészetet, videót és irodalmat; Arany János balladái elevenednek meg a színházteremben november 30-án.

Nagyszabású balettelőadásnak ad otthont a Művészetek Háza

A balettirodalom klasszikusa is a színpadra kerül, a Hattyúk tavát a Szentpétervári Balett Színház adja elő november 3-án.

A gyermekekre is gondoltak a szervezők, őket az Alma együttes koncertje várja november 12-én, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl is fellép december 9-én. A 2018-as évet a Hősök és a Kiscsillag nyitja januárban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.