EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Nagy László 18 év után visszavonul a válogatottságtól

Nagy László visszavonul a válogatottságtól. A döntést maga a csapatkapitány jelentette be a kézilabda-szövetség sajtótájékoztatóján. A 36 éves sztár azért határozott így, mert a posztján a szegedi Balogh Zsolt és a veszprémi Ancsin Gábor „tovább viheti a stafétabotot”.
– Mindketten bizonyítottak a nemzeti csapatban és a klubjukban is – nyilatkozta Nagy László, aki megköszönte a korábbi szövetségi kapitányok meghívását.
A jobbátlövő 1999-ben a Szeged játékosaként mutatkozott be a felnőtt kézilabda-válogatottban, majd a Barcelonába igazolt, amellyel kétszer Bajnokok Ligáját nyert. A londoni olimpia előtt Veszprémbe szerződött, és azóta ismét ő a csapatkapitány. Pályafutása során 199 válogatott mérkőzésen 728 gólt szerzett. Ötszörös magyar és négyszeres spanyol bajnok, háromszoros világválogatott, Magyarországon négyszer választották az év legjobbjának.
Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta, elfogadják a veszprémi kézis elhatározását, és biztosította róla, hogy a közeljövőben bekapcsolódhat a sportág irányításba.

. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.