EUR: 311,05 Ft
CHF: 269,78 Ft
2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Sport

Nagy László 18 év után visszavonul a válogatottságtól

Nagy László visszavonul a válogatottságtól. A döntést maga a csapatkapitány jelentette be a kézilabda-szövetség sajtótájékoztatóján. A 36 éves sztár azért határozott így, mert a posztján a szegedi Balogh Zsolt és a veszprémi Ancsin Gábor „tovább viheti a stafétabotot”.
– Mindketten bizonyítottak a nemzeti csapatban és a klubjukban is – nyilatkozta Nagy László, aki megköszönte a korábbi szövetségi kapitányok meghívását.
A jobbátlövő 1999-ben a Szeged játékosaként mutatkozott be a felnőtt kézilabda-válogatottban, majd a Barcelonába igazolt, amellyel kétszer Bajnokok Ligáját nyert. A londoni olimpia előtt Veszprémbe szerződött, és azóta ismét ő a csapatkapitány. Pályafutása során 199 válogatott mérkőzésen 728 gólt szerzett. Ötszörös magyar és négyszeres spanyol bajnok, háromszoros világválogatott, Magyarországon négyszer választották az év legjobbjának.
Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta, elfogadják a veszprémi kézis elhatározását, és biztosította róla, hogy a közeljövőben bekapcsolódhat a sportág irányításba.

. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)


Kapcsolódó Cikkek

 • Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

  Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

  Slágermeccsel kezdi meg a szereplést az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A katalán sztárcsapat a Chelsea otthonában lép pályára. Az angol együttes az utolsó top csapat, amely ellen Lionel Messi még egyszer sem tudott betalálni, így vélhetően ez külön motivációt jelent majd az argentin klasszis számára.

 • Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

  Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

  Ólomsúlyként nehezedik a Liu testvérekre az esélyesség. Legalábbis édesanyjuk szerint nem bírták azt a nyomást, amit a MOB rájuk helyezett azzal, hogy majd negyven év után újra lesz magyar érem a téli játékokon.

 • Iniesta: Enrique megállná a helyét Londonban

  Iniesta: Enrique megállná a helyét Londonban

  Holnap este a Chelsea otthonában lép pályára az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A párharc tétje nem csak az, hogy melyik csapat jut tovább, hanem, hogy Antonio Conte maradhat-e a londoni csapat kispadján.