2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb XIV.kerület

Nagy Réka a legnagyobb lehet

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC)  idén már hetedik alkalommal ítéli oda a legjobb európai fiatal sportolónak járó, Piotr Nurowski lengyel teniszező nevét viselő elismerést. A díjra öt sportolót terjesztettek fel.

A nemzetközi szervezet arról tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy a zuglói Nagy Réka is az öt jelölt között van. A BVSC rendkívül tehetséges úszója a nyári győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a magyar csapat egyik legfiatalabb tagjaként a legeredményesebb sportoló tudott lenni. Réka aranyérmet szerzett a 200 és a 400 méteres vegyesúszásban, második lett 800 méter gyorson és a 4-szer 100-as női vegyes váltó tagjaként, a mix vegyes váltóval és a női gyorsváltóval a harmadik helyen végzett. A 200 méteres vegyesúszásban elért ideje pedig EYOF- és magyar korosztályos csúcs.


Réka mellett a cseh Filip Nepejchal, a görög Dimitriosz Papadimitriu, az olasz Letizia Paternoster és a török Mihrac Shukh szerepel még a jelöltek között. A győztest Zágrábban, az EOC november 24–25-i ülésén hirdetik ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.