EUR: 344,63 Ft
CHF: 318,78 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Győr

Nagymamaszobrot kapott a város

Különleges szobrot adtak át nemrég Győrben, amely nem mást, mint egy szerető nagymamát ábrázol, aki unokáját öleli magához. A szobor már most népszerű, a Belvárosban kapott helyet.

A családra mint értékre, és annak egyik legfőbb pillérére, a nagymamára fókuszál az az új köztéri alkotás, amelyet a Pálffy utcai rendelők előtt állított a város.


Borkai Zsolt Győr polgármestere mondott köszönetet a nagymamáknak
Fotó: Marcali Gábor

– Az elmúlt években is több köztéri alkotást állítottunk és ezt úgy tesszük, hogy azok valamilyen üzenetet hordozzanak, valamire ráirányítsák gondolatainkat. Ilyen a nagymamaszobor is, amely a család fontosságára és annak egyik legfőbb összetartójára hívja fel a figyelmet – mondta el az átadáson Borkai Zsolt polgármester.

Hozzátette, a nagymamáról mindenkinek pozitív asszociációk jutnak eszébe, egy kedves emlék, a gondoskodás, a megértő szeretet. Ezzel a szoborral a város köszönetet mond nekik mindazért, amit tőlük kapunk.


A leleplezés ünnepi pillanata…
Fotó: Marcali Gábor

Az ötlet dr. Somogyi Tivadar alpolgármestertől származik. A terület önkormányzati képviselője kifejtette, Győr idősbarát város, odafigyel szépkorúira, de ez természetes is, hiszen maga a város és annak lakói személy szerint is sokat köszönhetnek nekik. Nagymamáink, nagyapáink sokat tettek értünk, ezért gondolta, hogy a szobor felállítása méltó köszönet lehet. Az alpolgármester megköszönte a támogatást az Agrofeednek, a Pannon-Víznek, a Győr-Szolnak és a győri Útkezelő Szervezetnek is, amelyek az önkormányzat mellett hozzájárultak a megvalósításhoz.

Sok gyermek is ellátogatott a szobor leleplezésére
Fotó: Marcali Gábor

A leleplezés után az alkotó, Rieger Tibor – akinek már több mint tíz másik alkotása is díszíti a város közterületeit – hangsúlyozta, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy ezt a művet ő készíthette el. Bár általában a szobrok egy konkrét személyt ábrázolnak valamilyen hősies megjelenítésben, most ennél általánosabb volt a téma. Ennek ellenére igenis fontos szereplő a nagymama, hiszen az édesanyák és a nagymamák névtelenül is viszik előre a világot.

Az átadóünnepségen Bende Ildikó színművész közreműködött, a jelen lévő nagymamákat pedig a Bisinger Óvoda óvodásai köszöntötték.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.