EUR: 349,02 Ft
CHF: 327,18 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Eger

Négylábúaknak gyűjtenek a raliversenyzők

Nemcsak a közönség számára akadt meglepetés idén az Eger Rally – mégis – megrendezésével, hanem a versenyzők körében is megbújnak olyanok, akiknek már régi vágyuk volt, hogy a közkedvelt és általában a legnagyobb figyelmet elhalászó OB-futamnak mondható egri versenyen beröffentsék a motorokat és megmutassák, hogy mit tudnak.

Ilyen páros a Bosch Péter–Ungvárszki Milán duó a Mitsubishi Lancer EVO9-essel, vagy épp csapattársaik, a Domonkos László–Horváth István páros az EVO8-cal. A nagy célok mellett meglepő lehet, hogy mire nem gondol egy élvonalbeli ralis, de miután több autóversenyzőhöz hasonlóan felmérték a terepet megyénkben, eljutottak Kápolnára is, ahol az autók és a cicák közös barátaival találkozhattak Bóday Csilláék, vagyis a Macskaárvaház Alapítvány vendégeként.


Ungvárszki Milán és Domonkos László (balról jobbra) egy profi csapat tagjai

Ungvárszki Milán egyébként az állatszeretete mellett versenyszerelő, navigátor és igen sikeres a szakmájában. 2006-ban Rally Túra abszolút magyar bajnok volt a Bosch–Ungvárszki páros, de több abszolút futamgyőzelemmel a háta mögött Milán úgy döntött, felteszik autójukra a Macskaárvaház logóját és gyűjtenek eledelt is a rehabilitáció alatt álló cicák számára.

– Nagyon szeretjük Egert, meglepetés volt, hogy idén mégis jöhetünk ide versenyezni, hiszen rengeteg barátunk is van itt, szóval kedves nekünk ez a város. Mivel nagy állatbarátok vagyunk és a versenyautónkon maradt még felület a szponzorok mellett, úgy döntöttünk, hogy egy helyi állatvédő alapítványnak ajánljuk fel a helyet, így is népszerűsítve a Macskaárvaház Alapítvány kápolnai tevékenységét, segítve munkájukat és emellett adománygyűjtésbe is kezdtünk részükre – sorolja a pozitív kezdeményezéseket Ungvárszki Milán navigátor.


Autóikat már ellátták a Macskaárvaház logójával

Az is kiderül, hogy nemcsak az állatvédők, hanem a megye egyik leghallgatottabb rádiója, a Rádió 1 Eger logója is felkerül mindkét páros autójára, hiszen az adományokat a rádió egri székházában lehet leadni, a Trinitárius utca 1. szám alatt.

– Szerettünk volna beállni abba a kitűnő sorba állatvédőként, amelyet Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző és Burkus Egon autóversenyző már elkezdett, és természetesen mi sem maradhatunk ki, ha cicákról, kutyákról van szó. Így aki teheti, az autónkon látható számlaszámra utalva segítse a kisállatokat vagy vigyen eledelt a Rádió 1 Egerhez – folytatja Milán.

Milánék jó esélyekkel indulnak az Eger Rallyn

Reméljük az állatvédelem mellett a ralis eredmények is a neves elődökéhez hasonlóan alakulnak Milánéknál és a Garmin Racing Teamnél november 3–5-én Egerben.

– Le vagyunk nyűgözve és nagyon szívhez szóló, hogy ismét az autósport neves képviselői által kapunk segítséget, úgy látszik, mi már csak ilyen autósportos civil szervezetté váltunk. Nagyon büszkék vagyunk a támogatóinkra, akiknek köszönhetően el tudjuk végezni mindennapi munkánkat a cicák körül, és meg tudjuk gyógyítani őket súlyosabb vagy enyhébb betegségeikből, de legalábbis megadni nekik a megfelelő kezelést. Milánék adománygyűjtése is ezt célozza, aminek kimondhatatlanul örülünk és köszönjük, hogy ránk gondoltak – nyilatkozta lapunknak Bóday Csilla, a Macskaárvaház Alapítvány titkára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.