EUR: 356,31 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Extra

Nem csitul a botrány: fenyegetik Sárosdi Lillát

Úgy tűnik, a kedélyek egyáltalán nem csillapodnak, Sárosdi Lilla nem lélegezhetett fel azután sem, hogy Marton László végre beismerte tettét és bocsánatot kért. Sokak szerint ezt is csak Lilla kényszerítette ki a neves rendezőből, ahogy szerintük arról is a színésznő tehet, hogy a Vígszínház levette repertoárjáról a Vadkacsát.

Sárosdi Lilla naponta több olyan üzenetet is kap, amelyben őt, férjét vagy a családját ócsárolják. A színésznő azt mondja, igyekszik távol tartani magát ezektől a rossz energiájú levelektől, mégis megérintik. – Egészen elképesztő üzeneteket kapok. A minap épp egy ilyet: „Te sátánista büdös k.rva! Te is meg a férjed is, hogy dögölnétek már meg!” Vagy akár olyat, amelyben számon kérik, hogy hogy merem bemocskolni Marton nevét. „Te moslék, okádék k.rva, nem sz.ptál még eleget, az a bajod? Van pofád egy ilyen szakembert meghurcolni, mert épp olyan kedved van?” – idézett néhány megdöbbentő privát üzenetet Lilla. – Úgy döntöttem, nem reagálok ezekre. Rémesen elkeserít, hogy az áldozatot hibáztatják az emberek. Engem ért sérelem, nem Martont. Olyan jólesne, ha végre nem az áldozatnak kellene magát megvédeni. Persze azonnal hozzáteszem, hogy rengetegen állnak mellettem, és támogatnak. Azonban amíg ilyen üzeneteket kapok, tudom, hogy feladatom van, mert ez a téma annyira megosztó, hogy úgy gondolom, nemcsak nekem, Martonnak és a többi áldozatnak, de a társadalomnak is dolga van még ennek a megoldásával – mondta.


Fotó: youtube /szinhaz.hu

Néhányan Lilla hibájának vélik azt is, hogy a Marton László által rendezett Ibsen-darabot, a Vadkacsát a Vígszínház levette a repertoárjáról. Decemberben lett volna a bemutató. – Azt gondolom, hogy egészen furcsa világképük lehet azoknak, akik ezért is engem hibáztatnak. Nem én kértem, a színház hozta a döntést. Felháborít, hogy ezt is a nyakamba varrnák. Ezzel kapcsolatban olyan üzenetet kaptam, hogy annak a harminc-negyven embernek a megélhetési problémájáról is én tehetek, akik a darabban részt vettek volna – mesélt a megdöbbentő vádakról Lilla, aki igyekszik helyén kezelni a zaklató üzeneteket, mert tudja, hogy hosszú út áll még előtte. – Kiálltam a nyilvánosság elé egy társadalmilag megosztó és egyelőre kezeletlen problémával. Az elején nem is gondoltam, hogy ekkora visszhangja lesz, mert korábban ezek az ügyek elsikkadtak. Ennek miértjére akkor döbbentem rá, amikor kimondtam Marton nevét. Onnantól már nemcsak elmélet volt, hanem konkrét történet arcokkal, akiknek felelősséget kell vállalniuk – szögezte le a színésznő, aki elmondta, sosem gondolta volna, hogy lelkileg ennyire erős tud maradni. – Nap mint nap folyamatos sortűznek vagyok kitéve. Nem gondoltam, hogy ekkora erőre lesz szükség, és ezt meg is tudom találni önmagamban. Természetesen segít a család, sokan támogatnak és biztatnak, hogy jó úton haladok. Nekem azonban több szerepem van: anya vagyok, színésznő, és most azt hiszem, az arca valaminek, ami nagyobb nálam, ami társadalmi probléma, és megoldást kellene találni rá. Nehéz a sok teher, de önmagamat leptem meg azzal, hogy mennyire erős vagyok.

MTI Fotó: Czimbal Gyula

Etikai vizsgálat indul


Mint ismert, Sárosdi Lilla a közösségi oldalon először név nélkül osztotta meg történetét, miszerint húsz éve Marton László egy autóban arra kérte, hogy puszilja meg a hímtagját, miközben társa is jelen volt. A neves rendező a minap bocsánatot kért Sárosditól, aki a gesztust elfogadta, de kifogásolta az üzenet mondandóját. A Vígszínház pénteken megszüntette Marton munkaviszonyát. A Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága pedig vizsgálatot fog tartani a rendező további foglalkoztatása ügyében. A Magyar Művészeti Akadémia közölte, hogy Marton László maga kezdeményezte tagságának felfüggesztését. Erről az MMA november 3-án tárgyal és várhatóan el is fogadják a rendező kérését.

Kapcsolódó Cikkek