EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Zalaegerszeg

Nem vágytak celebségre

Az I. Zalaegerszegi Retró Fesztivál keretében többek között fellép hazánk egyik legnépszerűbb popcsapata, a Desperado.

Az együtteshez 2000-ben csatlakozott Gábor Bernadett énekesnő, azaz Betti. A siker egy autóbaleset miatt váratott magára, így csak 2011-ben törtek fel a csúcsra, majd sorra jöttek a slágerek, elismerések, platina- és aranylemezek. Bodnár Zsolt énekes, rapper, gitáros arról is mesélt, hogy miért szerepelnek keveset az újságokban.


– A névválasztásotoknak van köze Antonio Banderashoz?

– Talán csak annyi, hogy én is gitározom, Zoy is gitározik, sokszor gitározgattunk csak úgy, dalszerzés kapcsán. Többen mondták, hogy Zoy barátom hasonlít Banderashoz, a film is valahol egy gitáros legenda, így adta magát a dolog, és rajtunk maradt.


– Régóta a pályán vagytok. Nehéz a köztudatban maradni az új sztárokkal szemben?

– Nem gondolnám. A közönség és az idő kőkeményen szelektál. Bírni kell a nyomást, elfogadni az újakat, a tehetségkutatók médianyilvánosságát, aki nem bírja, alulmarad ebben az idézőjelben lévő harcban. Először mi is aggódtunk, te jó ég, mi lesz itt, egy idő után már nem is tudtuk követni, aztán rájöttünk, hogy nemcsak mi nem tudjuk, hanem a közönség sem. Vannak, akik valóban a saját tehetségüknek köszönhetik a sikert, ők is megdolgoztak érte, a rátermettségük miatt érhették el, amit becsülök bennük. Szerencsére a mi zenénkre mindig volt igény, az emberek szeretik. Mi már bizonyítottunk arany- és platinalemezekkel és slágereket adtunk, rengeteg a buli, koncert, igaz, már nincs akkora médianyilvánosságunk. Az sem véletlen, hogy mi még mindig Debrecenben élünk, a korai nyomás erős volt, de nem akartunk a „nagy életbe” költözni, megőriztük a magánéletünket, így mondvacsinált híreket sem olvashatnak rólunk sehol. Azt választottuk, hogy inkább a produktummal szerepeljünk, mint magunkat mutogassuk.

– Melyik dalotok hozta meg az áttörést?

– Szerintem a Gyere és álmodj, amely alapvetően egy feldolgozás, utána jóval nagyobbat durrant a Táncolj című dalunk, ami már saját nóta volt. 2003-ban hazánkban lépett fel DJ Bobo, akinek az előzenekara voltunk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Brutális élő koncert volt. Készült persze közös fotó, dumálgattunk, nemrég pedig Lou Begával voltunk közös fesztiválon egymás után. Folyamatosan hívnak bennünket, falunapokra, retró napokra, fesztiválokra, szabadtéri rendezvényekre, diszkókba, éjjel nappal utazunk. 2016-ban jelent meg a best of lemezünk, beszédes a cím, a 10 legismertebb dalunkat tartalmazza, kicsit újrahangszerelve és átdolgozva, a mai viszonyoknak megfelelően, illetve rákerült három vadonatúj dal is.

– 2017-ben készült új dalotok?

– Bizony készült, méghozzá Csak a zene kell címmel, DJ Szatmári Jucussal közösen. Nem hibázhattunk a klipforgatáson, hiszen próba nélkül, tízezer ember előtt forgattuk le a legújabb videoklipünket. Az őszi Total Dance Fesztiválon impozáns, grandiózus show keretében több mint tíz kamera figyelte minden mozdulatunkat. Mivel DJ Szatmári Jucus is fellép a zalaegerszegi retró fesztiválon, ott is hallható lesz majd a közös dal!

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.