2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Nemzeti konzultáció: A Fidesz országos tájékoztatási akciót indított

A Fidesz országos tájékoztatási akcióba kezdett a “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáción való részvétel támogatása érdekében – közölte a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója a kedden Budapest IV. kerületében tartott sajtótájékoztatón.

Hidvéghi Balázs elmondta, a héten elkezdődött kitelepülések során minél több emberrel szeretnének beszélni arról: miért fontos az, hogy ők is elmondják véleményüket a “Soros-tervről”, és “azokról a kérdésekről, amelyekről a nemzeti konzultáció szól”.


“Az a meggyőződésünk”, hogy Magyarország, Európa jövője a tét – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: fontos, hogy ezekről a kérdésekről minden magyar elmondhassa a véleményét, és ennek egy kiváló formája a nemzeti konzultáció.

Közölte: Budapesten a héten mintegy négyszáz helyszínen találkozhatnak az emberek aktivistáikkal, politikusaikkal. A jövő héttől kezdődően az ország más településein folytatják a kitelepülést, és azt tervezik, hogy a konzultációs ívek november 24-i visszaküldési határidejéig lesznek kitelepülések.


Zsigmond Barna Pál, a Fidesz újpesti választókerületi elnöke elmondta: az újpesti Fidesz is párbeszédet kezdett az emberekkel, a kitelepülésekkel próbálnak kapcsolatot létesíteni az újpesti polgárokkal, és próbálják elmagyarázni azt, hogy miről is szól “Soros György veszélyes terve”. “Fontosnak tartjuk azt, hogy az újpesti polgárokkal együtt mondjunk nemet Soros György veszélyes tervére” – fogalmazott.

Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester arról beszélt: Újpest “barátságos és a történelme során mindig befogadó város volt”. Újpest fejlődésében a különböző nemzetiségek kivették a részüket, és kiváló a kapcsolatuk a tizenhárom magyarországi nemzetiséggel – mondta.

“Mindig szeretettel fogadtuk azokat, akiket hívtunk, és mindig tisztességgel fogadtuk azokat, akik idejöttek, törvényesen, legálisan, jó szándékkal” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: az újpesti közösség mindig megvédte magát a külső támadásoktól, az illegálisan érkezőktől, és mindig öntudatos közösségként, maga döntött a sorsáról, “döntött arról, hogy kiket kíván befogadni”.

Mint mondta, a konzultáció azért fontos, mert az egész ország meg tudja mondani, kiknek kíván teret adni, hogy “gyermekeinekkel, unokáinkkal közösen” ebben az országban éljenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kitolódott a nyári gumik cseréje a koronavírus járvány miatt

  Kitolódott a nyári gumik cseréje a koronavírus járvány miatt

  A táli abroncsok nyári gumikra történő cseréjét általában március-április környékén szokták elvégezni az autósok, de a járványhelyzet miatt ez meglehetősen kitolódott, és bár lassan itt a nyár, az autók jelentős részén még most is téli abroncs van.

 • Érden lesz otthon a DKKA

  Érden lesz otthon a DKKA

  Junior világbajnok kapust, négy új játékost és a következő szezon hazai bajnoki mérkőzéseinek helyszínét jelentette be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) május 28.

 • Maszk nélkül nincs színház!

  Maszk nélkül nincs színház!

  Hogy előadásokat mikor tarthatnak, lapzártánkkor még nem lehetett tudni, de a próbákat már elkezdték a Miskolci Nemzeti Színházban.