2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Veszprém

Nevelőszülőket és gyermekeket látott vendégül a Veszprémi Állatkert

A Veszprémi Állatkert és a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ idén is megrendezte a nevelőszülők napját, amelynek keretében a Veszprém Megyei Nevelőszülői Hálózatban tevékenykedő családokat és az általuk gondozott gyermekeket és fiatal felnőtteket látták vendégül.

A kellemes őszi napon 270 vendég érkezett az állatkertbe, amely öt éve rendezi meg a nevelőszülők napját. Célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét a nevelőszülői hálózatra és az ott végzett önzetlen és embert próbáló munkára.


– Évről évre többen jönnek el, idén sikerült csúcsot dönteni, úgy tűnik, hogy sikeres a kezdeményezés – mondta Török László, az állatkert igazgatója.

Nevelőszülőket és gyerekeket látott vendégül az állatkert (fotó:Gesztesi Ákos)

Statisztikák szerint ma Magyarországon 5500 nevelőszülő dolgozik, akik körülbelül 15 ezer gyermeket látnak el. 2010 óta csaknem 40 százalékkal növekedett azoknak a 3 év alatti gyermekeknek a száma, akiket örökbe lehet fogadni. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2013-ban 726 gyermeket, 2015-ben pedig már 829 gyermeket fogadtak örökbe.

A Zoo öt éve rendezi meg a nevelőszülők napját (fotó: Gesztesi Ákos)

A kormány egyébként 2016 végére teljesítette azt a 2014-ben tett vállalását, hogy a 12 évesnél fiatalabb, otthonokban nevelkedő gyerekek csaknem 90 százaléka nevelőszülőknél éljen, vagyis hogy a legkisebbek már ne kerülhessenek nagy intézményekbe.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.