2020. május 29., péntek
Magdolna

Extra

Ninja Warrior: 48 évesen küzdött a fiatalokkal Tünde

Több ezren jelentkeztek a TV2-n ma induló Ninja Warrior Hungarybe. Az egyik legkitartóbb harcos a 48 éves Palatinus Tünde, aki bebizonyította, hogy a fiatalok között is megállja helyét, és ott lehet a legjobbak között.

– Éreztem, hogy ide a konditermes edzés nagyon kevés lesz, ezért próbáltam felkészülni másfajta gyakorlatokkal. Láttam, hogy nem sok jelentkező van az én korosztályomból, de mindent megtettem, hogy bizonyítsam: nem az éveim száma számít – mondta mosolyogva a Lokálnak Palatinus Tünde, akit sokan ismerhetnek a fitnesz- és edzőtermek világából. 1997-ben szerezte az első bajnoki címét fitnesz kategóriában, amelyet 2005-ig még kilenc követett. Egy ideje már személyi edzőként dolgozik, és nagyon büszke arra, hogy amatőr sportoló anyukáknak szervez versenyt „fitneszmodell” kategóriában. A Ninja Warriorba azért jelentkezett, mert szerette volna megismerni saját korlátjait, nem félt felvenni a versenyt a huszonévesekkel. A TV2 ma induló műsorában egy gigantikus akadálypályán kell végigmenniük a jelentkezőknek, ami eddig csak keveseknek sikerült.


– Nagyon kemény volt. Amikor először megláttam a pályát, egy kicsit még el is bizonytalanodtam, olyan óriási volt. De nagyon kíváncsi voltam, hogy képes vagyok-e legyőzni saját magam, mert tudtam, hogy ide a jó kondi édeskevés. Nem készültem fanatikusan a műsorra, de másfajta edzésmódszert is kipróbáltam. Ez nem mindig volt egyszerű, mert az ízületeim már nem úgy bírják a terhelést, ezért előfordult a felkészülés alatt, hogy csak fájdalomcsillapítókkal tudtam végigcsinálni az edzéseket – mondta Tünde, aki hetente öt napot a konditeremben tölt, és kicsit sem foglalkozik a kritikusokkal.

– Vannak előítéletek a „gyúrósokkal” kapcsolatban, de ezek a dolgok egy kicsit sem érdekelnek. Szerintem sokkal egyszerűbb, ha adunk esélyt arra, hogy megismerjük a másikat. Elképesztő teljesítményeket látok magam körül, amelyeket csak tisztelni lehet – tette hozzá.


A Ninja Warrior selejtezőiből egyébként a 90 legjobb versenyző jut a középdöntőkbe, ahonnan a legrátermettebb 20 kerül a döntőbe, hogy kiderüljön, ki a legnagyobb harcos. A győztes jutalma pedig 10 millió forint lesz.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.