EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Szeged

Novemberben nyugdíjprémiumot kapnak a szépkorúak

Eljutottunk oda, hogy Magyarország már nemcsak megtartani, hanem emelni is tudja az idősek életszínvonalát – mondja B. Nagy László országgyűlési képviselő.

B. Nagy László országgyűlési képviselő

Ha nem törődünk az idősekkel, az olyan, mintha a gyökereinktől szakadnánk el – hívja fel a figyelmet az idősek világnapja kapcsán B. Nagy László, Szeged fideszes országgyűlési képviselője.


– A kormányzatnak mindig szem előtt kell tartania, hogy gondoskodjon azokról, akiknek köszönhető, hogy itt lehetünk. A Fidesz a 2010-es hatalomra kerülésekor azt a célt tűzte ki, hogy folyamatosan megtartja a nyugdíjak vásárlóértékét. Idén jutottunk el odáig, hogy a növekvő gazdasági teljesítményünk által már nemcsak megtartani, hanem emelni is tudjuk az életszínvonalat. Ennek eredményeként novemberben nyugdíjprémiumot kapnak az idősek – ismertette a politikus. Hozzátette, tervezik, hogy az év végén Erzsébet-utalvánnyal is támogatják a nyugdíjasokat.

B. Nagy László szerint a stabil, kiegyensúlyozott, nyugodt mindennapokhoz a biztonság is hozzátartozik. Úttörők lettünk az egész Európát sújtó migrációs nyomás kezelésében, és a visegrádi négyekkel összefogva arra törekszünk, hogy Közép-Európa biztonságos szigetévé váljunk, ahová nem lehet behatolni – jelentette ki az országgyűlési képviselő, aki leszögezte: az Orbán-kormány a garancia arra, hogy Magyarország nem válik bevándorlóországgá, ugyanis a jelenlegi ellenzéki erők , illetve Soros György amerikai milliárdos ilyen irányú elképzeléseinek támogatói nem képesek rá, hogy megvédjék hazánkat a migránsok betelepítésétől.

– Ha Magyarország tovább tud haladni a jelenlegi útján, akkor szép jövő előtt áll, ami a kellemes időskor alapfeltétele – fogalmazott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.