2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Dunaújváros

Nyertek az újonc Fradi ellen

Bár a hajrában magára talált a vendégcsapat, mégis győzelemmel kezdte meg bajnoki szereplését a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában a Ferencváros együttesét fogadta. 

Az első mérkőzésén az újonc Ferencváros csapatával mérte össze erejét hazai pályán a dunaújvárosi női vízilabda csapat. A zöld-fehérek komoly célokkal vágtak bele a bajnokságba, amit jól mutat, hogy leigazolták a dunaújvárosi együttes válogatott kapusát, Kasó Orsolyát, és Huszti Dórát, de számos neves vízilabdázó is a Fradiban folytatja pályafutását az idei szezonban, köztük Bujka Barbara, Kövér Kis Réka, és Kisteleki Dóra, akiknek a neve ismerősen cseng a sportág rajongói számára.


Kétgólos győzelemmel kezdte a bajnokságot a dunaújvárosi csapat (fotó: DUE-Maarsk Graphics)

 

A vendéglátó együttesben pedig több új játékos is bemutatkozhatott az első fordulóban, így nagy várakozás előzte meg a találkozót. A dunaújvárosiak azonban igyekeztek “felavatni” korábbi hálóőrüket: a hazaiak góljával kezdődött a mérkőzés, amelyet Garda Krisztina ragasztott a kapuba. A lendület pedig az első negyed végéig ki is tartott: 3-1-es dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző nyolc percnyi játék után. Bár a második felvonásban csupán egy góllal szereztek többet a vendéglátók, mint a fővárosiak, továbbra is magabiztosan őrizte vezetését a DUE. A nagyszünet utáni, harmadik negyed is a hazaiaknak sikerült jobban, ám az utolsó negyedre meglepetésre összekapta magát az FTC, amely 2-4 arányban behúzta a záró felvonást, ám ez sem volt elég számukra a győzelemhez, hiszen a dunaújvárosi csapat 8-6 arányban megnyerte az első fordulót. A Fradi azonban bizonyította, hogy komolyan számolni kell vele a bajnoki pontvadászatban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.